Ειδησεογραφικό site

Εξάρα για τον ΠΑΟΚ, ήττα για Παναθηναϊκό και«χρυσός» βαθμός για τον Αστέρα

45

Μαγική βραδιά στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μια από τις πιο εντυπωσιακές του νίκες στην Ευρώπη, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, νικώντας την Ντιναμό Μινσκ με 6-1. Με το σκορ αυτό, ισοφάρισε το ρεκόρ της μεγαλύτερης εντός έδρας ευρωπαϊκής νίκης στην ιστορία του που είχε πετύχει στις 18 Οκτωβρίου του 2001 εναντίον της Μαρίλα Πρίμπραμ.

Το 4-0 με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, φαντάζει εντυπωσιακό, όμως είναι φτωχό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι στο 19’ ο Αθανασιάδης, στο 39’ ο Σαλπιγγίδης και στο 42’ ο Κατσικάς έχασαν τρεις ευκαιρίες για γκολ από αυτές που δεν χάνονται. Ο Αθανασιάδης, πέτυχε χατ-τρικ σκοράροντας στο 11’ στο 16’ και στο 28’ ενώ το 1-0 έγινε με αυτογκόλ του Νίκολιτς στο 3’. Και τα τέσσερα γκολ του πρώτου ημιχρόνου, προέκυψαν από πάσες του Ρατς. Ακόμη και το αυτογκόλ του Νίκολιτς προέκυψε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς και προσπάθεια του αμυντικού της Ντιναμό να κόψει την μπάλα από τον Τζιόλη.

Ο Παπαδόπουλος στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ έκανε το 5-0 στο 50’ και η είδηση είναι ότι δεν πήρε την μπάλα από τον Ρατς, που ήταν ο μόνιμος τροφοδότης των σκόρερ στο παιχνίδι, αλλα από τον Σκόνδρα. Στο 64’ αποβλήθηκε ο Σίμοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί τράβηξε από την φανέλα τον Κατσικά. Ο Νίκολιτς στο 80’ μείωσε σε 5-1 εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε χαλαρώσει. Ο ίδιος παίκτης στο 52’ υποχρέωσε τον Γλύκο σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 89’ ο Τζανδάρης έκανε το 6-1 με πλασέ μετά από πάσα του Σαλπιγγίδη.

Διαιτητής: Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Κίτρινες: Νίκολιτς

Κόκκινες: Σίμοβιτς (2η κίτρινη).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς (72’ Σπυρόπουλος), Βίτορ, Τζιόλης, Μακ (46’ Παπαδόπουλος), Κάτσε, Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (67’ Γκολάσα).

Ντιναμό Μινσκ: Γκουτόρ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57’ Φιγκουερέδο) , Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι ( 88’ Ραζάντκιν), Στάσεβιτς, Ντζεντζέ (33’ Αντάμοβιτς)

Εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Ντιναμό Μόσχας

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου από την Ντιναμό Μόσχας με 2-1.

Οι «πράσινοι» μπήκαν «διαβασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, δε ρίσκαραν κι έκλεισαν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κοτσόλη, μη επιτρέποντας στους Ρώσους να ξεδιπλώσουν τις αρετές στους στο μεσοεπιθετικό κομάτι.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα, μάλιστα, ανήκε στον Παναθηναϊκό (22′). Ιδανική αντεπίθεση από αριστερά, με το Νάνο να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Πράνιτς, αλλά το πλασέ του Κροάτη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαμπούλοφ.

Οι Ρώσοι «άγγιξαν» το γκολ στο 28′, όταν το δυνατό σουτ του Τζούτζσακ προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη. Σε χρονικό σημείο του ματς που ο ρυθμός είχε πέσει, η Ντιναμό πήρε το προβάδισμα, μετά την εξαιρετική μπαλιά του Κουράνι στον Κοκόριν ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κοτσόλη (40′).

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49′) οι Ρώσοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Ιόνοφ να αποφεύγει τον Κοτσόλη και να σκοράρει για το 2-0. Στο 52′, η Ντιναμό είχε και δεύτερο δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Νομπόα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιδράσει και στο 64′ με τη γυριστή κεφαλιά του Ντίνα μείωσε σε 2-1. Με ανεβασμένη τη ψυχολογία η ομάδα του Αναστασίου προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (75′ Πέτριτς), Ζέκα, Πράνιτς (80′ Κουτρουμπής), Κλωναρίδης (58′ Δώνης), Καρέλης, Ντίνας.

Ντιναμό Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Μπούτνερ (69′ Γκρανάτ), Σάμπα, Ντούγκλας, Νομπόα, Γιουσούποφ, Ιόνοφ, Τζούτζακ, Κοκόριν (89′ Χούμποτσαν), Κουράνι (90’+4′ Προυντνίκοφ).

«Χρυσός» βαθμός για τον Αστέρα Τρίπολης στην Κωνσταντινούπολη

Ο Αστέρας Τρίπολης άντεξε στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην ισχυρή Μπεσίκτας και κατάφερε να φύγει με έναν πολύτιμο βαθμό (1-1), στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μπεσίκτας είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε, αλλά ο Αστέρας κατάφερε να αντιδράσει σωστά στην πίεση που δέχτηκε και να ισοφαρίσει στο τέλος.

Στο 8′ η τουρκική ομάδα είχε δοκάρι με τον Οσιακούπ, ενώ στη συνέχεια απείλησε κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 26′ ο Ζησόπουλος είχε εξαιρετική προσπάθεια, αλλά σούταρε λίγο άουτ. Το γκολ για την Μπεσίκτας ήρθε στο 33′ με δυνατό σουτ του Τόρε. Στο 39′ η ελληνική ομάδα είχε ΄μία ακόμα καλή στιγμή, όταν η κεφαλιά του Μπαράλες (από σέντρα του Λούι), πέρασε λίγο άουτ.

Στο β’ μέρος η Μπεσίκτας συνέχισε να πιέζει προσπαθώντας να πετύχει δεύτερο γκολ αλλά ο Αστέρας κατάφερε να αντέξει. Ετσι, στο 88′ ο Πάρα εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Ρόλε και με απ’ ευθείας σουτ ισοφάρισε.

Μπεσίκτας: Ζενίν, Ισμαέλ, Γκιουλούμ, Φράνκο, Μότα, Κάβλακ, Χάντσινσον, Σαχάν (85′ Κογιουνλού), Γκιοκχάν, Οζιακούπ (69′ Σόσα), Περτεμέκ (30′ Τοσούν)

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Παντελιάδης (76′ Μουνάφο), Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Μάσα, Ζησόπουλος, Ρόλε, Μπαράλες (85′ Γιαννιώτας), Μπαντιμπανγκά (69′ Πάρα).

Τα σχόλια είναι κλειστά.