Ειδησεογραφικό site

Εντολή Σαμαρά να ετοιμαστούν οι λίστες – Ντόρα “κατά” Όλγας – Κικίλιας-Ψυχάρης διεκδικούν την “προίκα” Αβραμόπουλου

99

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ξεκίνησαν με εντολή του πρωθυπουργού οι συνεδριάσεις των οργάνων για εκλογές.Τι γίνεται στην κούρσα της Αθήνας. Οι μονομάχοι και ο μπαλλαντέρ

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έχει προσδιορίσει ως στρατηγικό στόχο την υπέρβαση του σκοπέλου της προεδρικής εκλογής, και την εξάντληση της 4ετίας για την κυβέρνησή του, με εκλογές την άνοιξη του 2016,

Μακριά από τη δημοσιότητα και ενώ επίσημα ακόμα και το Σάββατο σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της τον Ιούνιο του 2016, υπονοώντας ότι θα ξεπεράσει τον σκόπελο της Προεδρικής εκλογής το Μάρτιο, στη Νέα Δημοκρατία έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, με εντολή Σαμαρά όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τις εκλογικές προετοιμασίες.

Ήδη έγιναν οι πρώτες συνεδριάσεις των σχετικών οργάνων, και ‘εχει αρχίσει να αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα τόσοι σε κεντρικό επίπεδο όσο και από την πλευρά των “ενδιαφερομένων” στο κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ η εκλογική “προίκα” του αποχωρούντως για τις Βρυξέλλες Έλληνα Επίτροπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, αποτελεί το “μήλο της έριδος” για τις δύο κυρίες της ΝΔ στην Α’ Αθήνας. Ντόρα Μπακογιάννη και Όλγα Κεφαλογιάννη, κρητικές και οι δύο, “σφάζονται” για την εκλογική πελατεία του Αρκάδα πολιτικού, αλλά και την πρωτιά στην πρωτεύουσα.

Αντίθετα και με δεδομένη τη δημοσκοπική καθίζηση του κόμματος αλλά και την ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι παλεύουν για “μια θέση στον ήλιο”.

Ο Βασίλης Κικίλιας που βγαίνει ιδιαίτερα “δυναμωμένος” από τη μέχρι τώρα θητεία του στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ και ο Ανδρέας Ψυχάρης που παρουσιάζεται να έχει μεγάλη διείσδυση πλέον σε ειδικά κοινά ( ηλικιακά και νεανικά ) στο εκλογικό σώμα της Α΄Αθήνας λόγω της αθόρυβης αλλά έντονης κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας, αλλά και με τη δύναμη της “πρόσβασης” σε μεγάλα ΜΜΕ (Mega, ΔΟΛ), διεκδικούν με μεγάλες πιθανότητες τις “σίγουρες” δύο ακόμα έδρες.

Ανοιχτό το θέμα του να κατέλθει εκ νέου στον εκλογικό αγώνα η όχι, αφήνει ο “καραμανλικός” Προκόπης Παυλόπουλος.

«Δεν θα προσπαθήσω να επιβάλω την πολιτική μου παρουσία», λέει στο περιβάλλον του, “φωτογραφίζοντας” ότι η τελική του απόφαση δεν θα είναι άμοιρη των διαθέσεων “στήριξης” από την Πλατεία Μαβίλη της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, αλλά και στο πλαίσιο των “προβληματισμών” του πρώην Πρωθυπουργού για την επόμενη ημέρα.

Τέλος εκκρεμεί και το θέμα του που θα θέσει υποψηφιότητα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, η πιθανότητα να μετακινηθεί στην Α’ Αθήνας, όπου μόλις πριν από λίγους μήνες συγκέντρωσε περισσότερους από 37.000 σταυρούς στη μάχη για το Δήμο, παραμένει ισχυρή.
Πηγή:7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.