Ειδησεογραφικό site

Εντείνονται οι ζυμώσεις στη “γαλάζια παράταξη” – Τετ-α-τετ Καραμανλή – Μπακογιάννη

37

Ραντεβού έκλεισαν Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη στον απόηχο της εκλογικής ήττας της ΝΔ και ενώ πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος για κομματικό συνέδριο ενώ πολλά είναι τα στελέχη που θέτουν πλέον ανοικτά θέμα ηγεσίας.

Εντείνονται οι ζυμώσεις στη γαλάζια παράταξη , στον απόηχο της εκλογικής ήττας της Κυριακής με τη ΝΔ να μοιάζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μετά τη νέα συντριπτική, όπως την χαρακτηρίζουν “καραμανλικά” στελέχη, ήττα καθώς η ψαλίδα από το ΣΥΡΙΖΑ μεταβλήθηκε από το +2% του 2012 στο -8,5% του 2015 (10,5 μονάδες υστέρηση).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» αύριο προγραμματίζεται συνάντηση μεταξύ του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και της πρ. Υπουργού κ. Ντόρας Μπακογιάννη, μετά από αίτημα της τελευταίας.

Η συνάντηση των δύο δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία εν μέσω του εκνευρισμού που έχει κυριαρχήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ήττα της Κυριακής.

Παράλληλα όμως, το σύνολο των “γαλάζιων” στελεχών βρίσκονται πλέον στα κάγκελα καθώς εκτιμούν ότι η συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, μετά την ήττα, ουσιαστικά μικραίνει την ΝΔ περαιτέρω και την οδηγεί στο “δρόμο” του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι το “καραμανλικό” στρατόπεδο που έχει αποφασίσει να πάρει τα όπλα εναντίον “της παρέας της Πολιτικής Άνοιξης”, όπως ανοιχτά πλέον την ονομάζουν στις μεταξύ τους συνομιλίες, έχει επιλέξει να βάλει μπροστά στην επιχείρηση ανατροπής της σημερινής ηγεσίας τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δεν πρέπει κανείς άλλωστε να ξεχνάει ότι δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή διεμήνυσε στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος ότι για τον πρώην Πρωθυπουργό είχε ιδιαίτερη σημασία η επανεκλογή ψηλά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.