Ειδησεογραφικό site

Ενοχή για πρώην ΥΠΕΣ Κύπρου στην υπόθεση των αντιαεροπορικών συστημάτων προτείνει η εισαγγελέας

34

Την ενοχή των πέντε κατηγορουμένων, με κύριο πρόσωπο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, για εμπλοκή στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου» χρήματος στη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Όπως τόνισε στην πρότασή της, «οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τα αδικήματα επανειλημμένα, μεθοδευμένα, χρησιμοποίησαν εξωχώριες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς». Σύμφωνα με την εισαγγελέα, «δεν επρόκειτο για περιστασιακή ιστορία, καθώς είχαν αποκτήσει υποδομή».

Η εισαγγελέας στηρίχτηκε στην κατάθεση του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, τονίζοντας ότι όλα τα στοιχεία τον επιβεβαιώνουν, προσθέτοντας ότι ούτε ο Ντίνος Μιχαηλίδης ούτε και ο γιος του Μιχάλης προσκόμισαν κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι οι συναλλαγές που έγιναν με τον επίσης κατηγορούμενο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ (Σύρος επιχειρηματίας που καταζητείται) ήταν νόμιμες.

«Κυρίως δεν πείστηκα για ποιο λόγο ο Ν. Ζήγρας να τους εμπλέξει στην υπόθεση αν δεν είχαν καμία συμμετοχή, για ποιο λόγο να έχει τέτοιο μένος με τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους;» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, ο Ντίνος Μιχαηλίδης ήταν το «έμπιστο πρόσωπο που έπρεπε να υπάρχει για να συνδέει τον Ν. Ζήγρα και τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, αφού αυτός έδινε επιταγές στο Ν. Ζήγρα και κρατούσε άλλες για τον εαυτό του».

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε ότι κομβικό ρόλο στη δωροδοκία του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου είχε ο Σύρος επιχειρηματίας, ο οποίος γνώριζε την προέλευση των χρημάτων και για ποιο λόγο δίνονταν.

«Αποδεικνύεται αδιάσειστα η εμπλοκή του Σύρου επιχειρηματία στην υπόθεση, καθώς με τη δήλωση που απέστειλε στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έδωσε όλες τις επιταγές στον Ντίνο Μιχαηλίδη, παρότι αυτός ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πού τις διέθεσε ο πρώην υπουργός» είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.