Ειδησεογραφικό site

Ενας Άμλετ φεύγει, ένας Άμλετ έρχεται

70

amlet

Κάθε χρόνο τουλάχιστον μια θεατρική ομάδα αποφασίζει να ανεβάσει ένα από τα πιο διάσημα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. «Άμλετ» ή «Η τραγική ιστορία του Άμλετ, Πρίγκιπα της Δανιμαρκίας», όπως είναι ο πλήρης τίτλος, είναι το όνομα του έργου αλλά και του κεντρικού τραγικού ήρωα που είδε για πρώτη φορά τα φώτα της σκηνής το 1602.

Ντένης Μακρής

Από τότε έχει παρουσιαστεί χιλιάδες φορές στα θέατρα όλου του κόσμου και φυσικά και στην Ελλάδα. Ο πρώτος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Άμλετ στη χώρα μας ήταν ο Αλέξης Μινωτής το 1937, σε μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη, και από τότε όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί έχουν δοκιμάσει την τύχη τους στην περίφημη ατάκα: «Να ζει κανείς ή να μην ζει».

Στη φετινή σεζόν την τελευταία του παράσταση ως Άμλετ δίνει σήμερα, Τρίτη 6 Ιανουαρίου, ο Ντένης Μακρής σε μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Θεοδωρίδης, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιανουαρίου ξεκινάει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το δικό του ταξίδι στην Δανιμαρκία ο Χρήστος Λούλης. Με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννης Χουβαρδά και την Αμαλία Μουτούση στο πλευρό του ως Γερτρούδη, ο Λούλης θα βάλει τα δυνατά του να αλλάξει έναν κόσμο που πνίγεται στη διαφθορά και τη δουλοπρέπεια.

Χρήστος Λούλης

Νέος ηθοποιός ο Ντένης Μακρής, άφησε για λίγο τα τηλεοπτικά στούντιο και τη σειρά «Ταμάμ» που πρωταγωνιστεί για να δείξει ότι μπορεί να αναμετρηθεί με τον διάσημο ήρωα. Από την άλλη, έμπειρος και φτασμένος, ο Χρήστος Λούλης επιθυμεί να δώσει μια πιο μεστή ερμηνεία. Και οι δύο υπηρετούν όμως με πάθος έναν ήρωα που δεν σταματάει να ονειρεύεται, έναν τραγικό ήρωα που βρίσκει τις δικές του αντανακλάσεις σε κάθε εποχή.

Ντένης Μακρής

Χρήστος Λούλης

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.