Ειδησεογραφικό site

Εμφύλιος για τους συμβασιούχους στο Κανάλι της Βουλής – Ζητήθηκε η παρέμβαση του φρούραρχου!

33

Οριακές καταστάσεις επικρατούν στο Κανάλι της Βουλής με την νέα συντονίστρια Κατερίνα Κατωτάκη να καλεί ακόμα και τον φρούραρχο προκειμένου να «πετάξει» εκτός κτηρίου τους εργαζόμενους συμβασιούχους που το τελευταίο διάστημα έχουν κόντρα με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πρόκειται για 39 εργαζόμενους που οι συμβάσεις εργασίας τους έληξαν τον περασμένο Ιανουάριο και έκτοτε δεν ανανεώθηκαν. Ωστόσο εξακολουθούσαν να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται καθώς όπως υποστηρίζουν η Πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Θαλάσσης τους υπόσχονταν ότι θα λύσουν το εργασιακό τους πρόβλημα.

Η επί μακρόν εργασιακή αβεβαιότητα και ομηρία οδήγησε κάποιους εξ αυτών να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου της κυρίας Κωνσταντοπούλου σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται πως πυροδότησε και τις επόμενες εξελίξεις.

Ειδικότερα, σήμερα οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι διαπίστωσαν ότι η διευθύντρια του τηλεοπτικού σταθμού είχε αφαιρέσει τα ονόματά τους από τις πόρτες των γραφείων ενώ όταν την επισκέφθηκαν για να ζητήσουν εξηγήσεις τους απάντησε «όλοι εσείς για εμένα δεν υπάρχετε». Η κυρία Κατωτάκη φέρετε να τους είπε πως έχει λάβει προφορική εντολή από τον γ.γ. της Βουλής να τους απαγορεύσει την είσοδο γι’ αυτό και κάλεσε τον φρούραρχο. Πάντως η ασφάλεια της Βουλής δεν τους έδιωξε βιαίως από τον χώρο, τους προειδοποίησε όμως ότι η εντολή που έχουν λάβει είναι να μην αφήσουν κανέναν να μπει στο κτήριο που στεγάζεται το Κανάλι της Βουλής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.