Ειδησεογραφικό site

Είναι ο Τσίπρας ο «κάπτεν Κερκ» του 2015;

57

Του Αργύρη Κωστάκη

Στη θρυλική ταινία επιστημονικής φαντασίας star trek ο σεναριογράφος επινοεί την εκπαιδευτική άσκηση του πληρώματος με την κωδική ονομασία «κομπαγιάσι μάρου».

Όλα τα μέλη του διαστημοπλοίου «Εντερπράιζ» -άνθρωποι και ανδροειδή-αποτυγχάνουν, καθώς είναι προγραμματισμένο όποια επιλογή κι αν κάνουν να μην μπορούν να κερδίσουν.
Για την κινηματογραφική ιστορία, οι ασκούμενοι αξιολογούνται για τις ικανότητες διοίκησης, τον χαρακτήρα, τις εμπνεύσεις και την πειθαρχία τους.

Μόνο ο κυβερνήτης Κερκ τα κατάφερε στη δοκιμασία, αλλάζοντας τις παραμέτρους στον προσομοιωτή λέγοντας, μάλιστα, στην κάμερα με έμφαση «δεν πιστεύω στο σενάριο χωρίς νίκη».

Το δικό της σενάριο «κομπαγιάσι μάρου», με όλες τις πιθανές λύσεις, μάλλον είναι καταδικασμένη να ζει η χώρα μας. Όλοι οι νυν ή επίδοξοι «κυβερνήτες» και μέλη της κυβέρνησης – «πληρώματος» είναι παγιδευμένοι στην αχανή «μαύρη τρύπα» του οικονομικού «διαστήματος», με τους «εξωγήινους» εχθρούς της τρόικας παράλληλα να επιτίθενται σφοδρά, με εσωτερικό σύμμαχο και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ποιές είναι οι μεταβλητές γιά τη νέα κυβέρνηση ή το πιθανότερο συγκυβέρνηση – όπως δείχνουν όλα – που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαρτίου;

α) αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ;

β) συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ;

γ) συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -Ποτάμι;

δ) συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι;

ε) συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το κόμμα;

ζ) συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το κόμμα;

στ) συγκυβέρνηση ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το κόμμα;

η) συγκυβέρνηση ΝΔ, Ποτάμι;

θ) συγκυβέρνηση με οποιοσδήποτε άλλο συνδυασμό που δεν μπορώ να φανταστώ -αν και στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά, ακόμη και το τρελό ξανά… συγκυβέρνηση Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ!

Στα σοβαρά τώρα, μετά τις κάλπες του Μαρτίου, ποιοί είναι τελικά αυτοί οι πολιτικοί οι οποίοι θα τραβήξουν τη χώρα από την «κινούμενη άμμο» και  με ποιον τρόπο, δηλαδή με ποιο εθνικό σχέδιο.
Μιά λέξη (σχέδιο) που μοιάζει να υπάρχει μόνο στα λεξικά αυτής της χώρας και όχι στην πράξη.

Ποιος θα επαναφέρει την πολιτική αισθητική στο προσκήνιο;
Ποιος πρωθυπουργός θα λύσει τον «γόρδιο δεσμό» της φοροκλοπής, της διαφθοράς, της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, της ανεργίας, του ρατσισμού, της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων, της τριτοκοσμικής υγείας, της ανυπόληπτης παιδείας, των ανοχύρωτων στις καταιγίδες πόλεων, της βίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και τόσα άλλα…

Εσείς που διαβάζετε αυτό το κείμενο ποιόν – ποιους βλέπετε να μπορούν να σώσουν την Ελλάδα;

Ποιος μπορεί να υπερβεί, αλλάζοντας τα δεδομένα στον προσομειωτή όπως ο κυβερνήτης Κερκ στην ταινία επιστημονικής φαντασίας, στο δικό μας σενάριο – άσκηση «κομπαγιάσι μάρου»; Ποιος κρύβεται πίσω από τον περιβόητο… «κανένα» στις απαντήσεις των δημοσκοπήσεων στην ερώτηση «ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό»;

Μήπως αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, δηλαδή δεν μπορεί να μας σώσει κανένας;
Ή μήπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο Έλληνας κάπτεν Κερκ» του 2015;

Ο χωροχρόνος θα δείξει. Γιατί, όπως έλεγε ένας δασκαλός μου στη δημοσιογραφία, «τα αληθινά γεγονότα γραφονται από τα βιβλία ιστορίας του μέλλοντος. Οι δημοσιογράφοι απλώς κάνουν ειδήσεις»…

Αναδημοσίευση από aixmi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.