Ειδησεογραφικό site

Δύο Έλληνες στο 39ο Διεθνές Grand Prix «Μαρία Κάλλας για Πιάνο»

40

Πέντε νέοι σολίστες του πιάνου προκρίθηκαν στον Γ΄ Ημιτελικό Κύκλο του 39ου Διεθνούς Grand Prix Μαρία Κάλλας για Πιάνο, ανάμεσά τους και οι Έλληνες Τριαντάφυλλος Λιώτης και Κωνσταντίνος Δεστούνης.

Ακόμα, στον Ημιτελικό Κύκλο προκρίθηκαν και ο Ντόνκιου Κιμ από τη Νότιο Κορέα, ο Μπαλάς Φούλεϊ από την Ουγγαρία, η Μαρία Μάτσο από τη Γερμανία.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι στον Γ΄ Ημιτελικό Κύκλο θα ερμηνεύσουν έργα Β.Α. Μότσαρτ με τη συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, στο ΄’Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου, η Διεθνής Κριτική Επιτροπή θα ανακοινώσει τα ονόματα εκείνων που θα προκριθούν στον Δ΄ Τελικό Κύκλο του Διεθνούς Διαγωνισμού και οι οποίοι θα διεκδικήσουν το 39ο Grand Prix Μαρία Κάλλας για Πιάνο.

Η τελική συναυλία  του διαγωνισμού θα ηχογραφηθεί, θα μαγνητοσκοπηθεί και
θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ,  την Κυριακή 31 Μαΐου 2015,  στις 21:00, και στη συνέχεια με τη συνεργασία της EBU θα μεταδοθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Όπως επεσήμαναν σήμερα τα διακεκριμένα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, σε σχετική Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 39ου Grand Ρrix, το επίπεδο των διαγωνιζομένων είναι υψηλό και η συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής εξαιρετική,  γεγονός, σύμφωνα με τη μεγάλη εμπειρία τους, που δεν είναι πάντα αυτονόητο.

Ακόμα, ιδιαίτερα τόνισαν την εξαιρετική φιλοξενία και την υψηλού επιπέδου  διοργάνωση του διαγωνισμού και ευχήθηκαν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διεξαγωγή των διαγωνισμών και στο μέλλον.

Τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή αποτελούν οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες:
Ντμίτρι Μπασκίροφ Πρόεδρος (Γεωργία)/  Dmitri Bashkirov – President
Αντρέα Μπονάτα (Ιταλία)/ Andrea Bonatta
Λίλια Μπογιατζίεβα (Βουλγαρία) /Lilia Boyadjieva
Κλάους Κάουφμαν (Γερμανία) /Klaus Kaufmann
Γεώργιος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης (Ελλάδα) /George-Emmanuel Lazaridis
Εμανουέλ Μερσιέ  (Γαλλία) /Emmanuel Mercier
Μύρων Μιχαηλίδης (Ελλάδα) / Myron Michailidis
Χουσεΐν Σερμέτ  (Τουρκία) /Hüseyin Sermet
Γιάννης Βακαρέλης (Ελλάδα) /Janis Vakarelis

Όλοι οι κύκλοι του Διαγωνισμού είναι ανοικτοί στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.
Κράτηση θέσης: τηλ.: 210 34.18 579, Δευ-Παρ. 11:00-14:00

Τα Βραβεία
GRAND PRIX, Χρυσό μετάλλιο, Δίπλωμα
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ, Αργυρό μετάλλιο, Δίπλωμα
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ, Αργυρό μετάλλιο, Δίπλωμα

Τo 39ο Grand Prix Μαρία Κάλλας για Πιάνο, 15-24 Μαΐου 2015, διοργανώνεται στην Αθήνα, από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum,  στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Τα σχόλια είναι κλειστά.