Ειδησεογραφικό site

Δραγασάκης: Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας

29

Μια σειρά από συμπεράσματα, αλλά και ερωτήματα έθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή.
Ο κ. Δραγασάκης είπε πως αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος, μια σύγκρουση διαφορετικών υποδειγμάτων, αντιλήψεων, αξιών. «Ήταν πόλεμος ασύμμετρος» τόνισε.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη εκροή καταθέσεων το Φεβρουάριο και είπε ότι αποτελεί σύγχρονο όπλο.

Πρότεινε να συσταθεί επιτροπή για το τι έγινε μετά το ιδρυτικό συνέδριο, γιατί, όπως είπε, «επιδιδόμαστε σε ένα κουτσομπολιό».

Πρόσθεσε ότι υπήρχαν θεωρητικά λάθη και παραδοχές που δεν επαληθεύτηκαν. Υπογράμμισε, δε, πως «αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα έχουμε ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας» και κατέληξε: «Επιτρέψαμε να κάνουμε κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα».

Παίρνοντας το λόγο, το μέλος της ΠΓ Αλέκος Καλύβης, ο οποίος αναφέρεται στην Αριστερή Πλατφόρμα, σημείωσε αφ’ ενός ότι είναι απαγορευμένη η σκέψη της διάσπασης και αφ’ ετέρου ότι πρέπει να γίνει κουβέντα για συμφωνημένη έξοδο από το ευρώ.

Το μέλος της ΠΓ, Σόφη Παπαδόγιαννη, η οποία προέρχεται επίσης από την Αριστερή Πλατφόρμα, υπογράμμισε πως άμεσα θα πρέπει το ιδρυτικό σώμα να πάρει θέση για τη συμφωνία που έρχεται μέσω διαρκούς συνεδρίου άμεσα.

Ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, είπε ανάμεσα στα άλλα ότι η κυβέρνηση δεν λογοδοτεί στο κόμμα, αλλά στο Σύνταγμα και στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Επίσης, πρότεινε ότι θα μπορούσαν στις ουρές των τραπεζών να υπάρχουν δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να δίνουν ένα μπουκαλάκι νερό στους πολίτες που περιμένουν.

Ο βουλευτής Κώστας Ήσυχος σημείωσε ότι το σχέδιο Α απέτυχε και ότι υπουργοί που ανέλαβαν τη διεκπεραίωση της διαπραγμάτευσης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.