Ειδησεογραφικό site

Δημοπρασίες που άφησαν ιστορία

96

 

Τι θα λέγατε αν κάποιος σας έδινε μια τούφα από τα μαλλιά του Αβραάμ Λίνκολν; Στους περισσότερους δεν θα καιγόταν καρφί, όμως υπήρξε άνθρωπος που έδωσε 80.000 δολάρια για να την αποκτήσει! Και αυτό δεν είναι το μοναδικό «κρούσμα». Ακολουθούν άλλα 15 περίεργα «αντικείμενα» που τέθηκαν σε δημοπρασία:

1. Νέα Ζηλανδία

Ακριβώς. Ολόκληρη! Η συγκεκριμένη δημοπρασία έλαβε χώρα στο ebay, με την τιμή να ξεκινά από τα 0.01 δολάρια. Μόλις έφτασε στα 3.000 δολάρια η τιμή, οι ιθύνοντες του ebay έκλεισαν τη δημοπρασία, χαρακτηρίζοντάς τη ως φάρσα, ενώ ο υπουργός εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας δεν φάνηκε να γέλασε, χαρακτηρίζοντάς το θέμα, πλήρη ηλιθιότητα.

2. Η τουαλέτα του JD Salinger

Τον Αύγουστο του 2010, το συγκεκριμένο αντικείμενο του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα, μπήκε στη λίστα του ebay με αρχική τιμή 1 εκατομμύριο δολάρια! Τελικά, ο αγοραστής αποκάλυψε πως το πήρε από ένα ζευγάρι, που είχε στην κατοχή του, ολόκληρο το σπίτι του Salinger, εμφανίστηκε όμως απογοητευμένος, καθώς η τουαλέτα είχε εγκατασταθεί από τον ίδιο το συγγραφέα, αρκετά μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων του έργων.

3. Μια στρουθοκάμηλος

Συγκεκριμένα μια Στρουθοκάμηλος Βόρειας Ιταλίας που χρονολογείται στα 1785, πωλήθηκε στο Λονδίνο, το Σεπτέμβρη του 2013 έναντι 21.250 λιρών.

4. Κομμάτι τούρτας 65 ετών

Ο γάμος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου το 1947 ήταν πολύ λαμπερός. Ένα κομμάτι τούρτας που κρατήθηκε από αυτό το γάμο, πουλήθηκε έναντι 560 δολαρίων σε δημοπρασία το 2013.

5. Το βιολί του Τιτανικού

Το βιολί του Μπάλανς Χάρτλεϊ, που έπαιζε ακόμα, την ώρα που ο Τιτανικός βυθιζόταν, πωλήθηκε το 2012 έναντι 900.000 δολαρίων σε δημοπρασία, ενώ στην ίδια, ένα μενού από το εστιατόριο του πλοίο, έφτασε το ποσό των 46.000 δολαρίων.

6. Μουσικός δίσκος

Συγκεκριμένα, το μοναδικό αντίτυπο του δίσκου ονόματι Marshmallow του συγκροτήματος Sex Objects πωλήθηκε την περασμένη Κυριακή, έναντι 4.213 λιρών, με τη δήλωση πως δεν υπάρχει η απαίτηση να δημοσιευτεί το περιεχόμενο του δίσκου.

7. Η ανάσα του ζεύγους Μπραντζελίνα

Όχι δεν διαβάσατε λάθος. Η ανάσα του ζεύγους, κρατήθηκε σε ένα βαζάκι και ο ενδιαφερόμενος κατέβαλλε το ποσό των 340 δολαρίων για να το αγοράσει, το 2010.

8. Το δαχτυλίδι γάμου, του Χάρβει Όσβαλντ

Το δαχτυλίδι που φορούσε ο δολοφόνος του Τζον Κένεντι πωλήθηκε έναντι 116.000 δολαρίων το 2013, σε έναν Τεξανό που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

9. Η διαστημική στολή του Τζάστιν Μπίμπερ

Σιγά μην έλειπε ο Μπίμπερ από αυτή τη λίστα. Η διαστημική στολή που φόρεσε, σε διαφήμιση που έκανε με τον Όζι Όσμπορν για το Σούπερμποουλ, έπιασε τα 5.800 δολάρια σε δημοπρασία στο ebay.

10. Ένα μαύρο καρπούζι

Ένα γιγάντιο μαύρο καρπούζι, θεωρείται το ακριβότερο που έχει πωληθεί στην Ιαπωνία, καθώς σε δημοπρασία, ένας αγοραστής αναγκάστηκε να δώσει 3.100 λίρες για να το αποκτήσει.

11. Ένα εσώρουχο του Έλβις

Ένα από τα εσώρουχα που φόρεσε ο Έλβις σε συναυλία του το 1977, δημοπρατήθηκε μεν, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πουληθεί, αφού δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος.

12. Ένας σκελετός σε κοστούμι.

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος με αντίκες, έβγαλε από την τσέπη του 950 δολάρια και αγόρασε έναν σκελετό που φοράει κοστούμι μαζί με το θηλυκό ταίρι του, που κρατάει μια Βίβλο, με σκοπό να τα μεταπωλήσει αργότερα.

13. Το νεγκλιζέ της Λεβίνσκι

32 αντικείμενα που αποτελούσαν κομμάτια της έρευνας της αστυνομίας, για τη σχέση του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι, δημοπρατήθηκαν, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 50.000 δολάρια κέρδος, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί το τελικό ποσό που λογίζεται κατά τι μικρότερο.

14. Η τσίχλα και τα μαλλιά της Μπρίτνεϊ

Στο παρελθόν η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε σοκάρει τον κόσμο, όταν εμφανίστηκε με ξυρισμένο κεφάλι. Αργότερα, έφτιαξε ειδική ιστοσελίδα με στόχο την πώληση του κομμένου μαλλιού της έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Παλαιότερα είχε καταφέρει να βγάλει 14.000 δολάρια, απλώς και μόνο, πουλώντας μια τσίχλα της!

15. Η μασέλα του Τσώρτσιλ

Η τεχνιτή οδοντοστοιχία που χρησιμοποιούσε ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του 20ου αιώνα, απέφερε το ποσό των 15.200 λιρών, σε δημοπρασία στο Νόρφολκ. Ο αγοραστής αποκάλυψε πως είχε είδη στην κατοχή του, το μικρόφωνο με το οποίο ο Γουίνστον Τσώρτσιλ ανακοίνωσε το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.