Ειδησεογραφικό site

ΔΗΜΑΡ: Zυμώσεις για την αντικατάσταση Κουβέλη

32

Παραμένει η δυσφορία για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη από τα κορυφαία στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία εκδηλώνεται στις τοποθετήσεις τους κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου.

Όπως φαίνεται απ’ όσους έχουν πάρει το λόγο έως τώρα, η κριτική επικεντρώνεται στο πρόσωπο του προέδρου, ενώ οι περισσότεροι βουλευτές δεν κρύβουν την αποδοκιμασία τους στα «πηγαδάκια» που γίνονται στο περιθώριο των εργασιών.

Δύο από τους βουλευτές εξέφρασαν με ξεκάθαρο τρόπο την αποδοκιμασία τους στην επιλογή του Φώτη Κουβέλη να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. Οι κ.κ. Πανούσης και Κυρίτσης είπαν ότι θα πρέπει να αλλάξει η ηγεσία και μαζί με αυτήν η ηγετική ομάδα που περιβάλλει τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαδικασίες, για να υπάρξει δεύτερος υποψήφιος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πιέσεις δέχεται ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, προκειμένου να καταθέσει το Σάββατο υποψηφιότητα απέναντι στον κ. Κουβέλη. Αργά το βράδυ της Παρασκευής οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς αντάλλαξαν απόψεις γι’ αυτό το θέμα.

Επιπλέον, προς την κατεύθυνση της δεύτερης υποψηφιότητας κινείται και το Αριστερό Δίκτυο του κόμματος, εκπρόσωποι του οποίου αρνούνταν μέχρι τις παραμονές του συνεδρίου να δηλώσουν αν τελικά θα έχουν δικό τους υποψήφιο.

Οι εκτιμήσεις που υπήρχαν ήταν πως μια υποψηφιότητα σαν αυτή του κ. Τσούκαλη θα μπορούσε να λειτουργήσει συσπειρωτικά και γι’ αυτούς.

Στους συνέδρους, πάντως, ήταν έντονος ο προβληματισμός της δυναμικής που αναπτύσσει… το λευκό.

Οι εκτιμήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πως ενδέχεται να αγγίξει και το 30% κατά την ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή προέδρου. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι -οι οποίοι σχετίστηκαν με την οργάνωση του συνεδρίου- έλεγαν πως οι σύνεδροι που προσανατολίζονται προς την επιλογή του λευκού πληθαίνονται.

Η δυσφορία που έχει ήδη εκδηλωθεί, σε κάθε περίπτωση αναμένεται να εκφραστεί και στην κάλπη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.