Ειδησεογραφικό site

ΔΗΜΑΡ: Δεν πρόκειται να διαχυθούμε και να διαλυθούμε

27

Την αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Αριστεράς σε ενδεχόμενες εκλογές επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης κατά την κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ «είναι και θα παραμείνει παρούσα με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας» και αμέσως μετά πρόσθεσε ότι «η εκλογική τακτική θα αποφασιστεί και θα χαραχτεί με όρους αυτονομίας».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Κουβέλης διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που διακινούνταν εχθές περί αυτοδιάλυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς και προσχώρησης των στελεχών της στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, στενός συνεργάτης του κ. Κουβέλη υπογράμμιζε πως η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να διαχυθεί και να διαλυθεί. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε ο κ. Κουβέλης σήμερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωσε: «Έχουμε αποφασίσει ότι είναι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια και αυτονομία της ΔΗΜΑΡ. Κατά συνέπεια, οι όποιες επιλογές μας και πιο ειδικά η εκλογική μας τακτική είναι ζήτημα που προϋποθέτει την ύπαρξη της αυτοτέλειας και της αυτονομίας της ΔΗΜΑΡ, την οποία δεν έχουμε αποφασίσει να εκχωρήσουμε και δεν θα την εκχωρήσουμε».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κουβέλης, κληθείς να απαντήσει για το αν συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είπε πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί μαζί του.

Πάντως, απ’ ότι φαίνεται, το βασικό πρόβλημα για μια πιο γρήγορη προσέγγιση μεταξύ των δύο χώρων εντοπίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην Δημοκρατική Αριστερά.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κατατεθεί πρόταση για τις εκλογικές συνεργασίες. Η πρόταση αυτή, ωστόσο, αποσύρθηκε και δεν τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία, έπειτα από αντιδράσεις στελεχών, τόσο του Ρεύματος, όσο και της πλειοψηφίας. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης έχει εκφράσει τουλάχιστον δύο φορές την θετική διάθεσή του να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, από την απέναντι πλευρά δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως».

Τέλος, στην κοινή συνεδρίαση των κομματικών Οργάνων της Δημοκρατικής Αριστεράς ο γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενημέρωσε τα υπόλοιπα στελέχη για τις επαφές του με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων και ευρύτερων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Εκτελεστική Επιτροπής στις τοποθετήσεις τους στηρίζονται στις συνεδριακές αποφάσεις που υποδεικνύουν την καταψήφιση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρου Δήμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.