Ειδησεογραφικό site

Γιάννης Μώραλης: Ήρθε η ώρα του Πειραιά

54

Σύνθημα για την ώρα αλλαγής, την ώρα ευθύνης, την ώρα δημιουργίας, την «Ώρα Πειραιά» έστειλε με την τελευταία προεκλογική του ομιλιά ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μώραλης επισήμανε ότι οι Πειραιώτες πλέον στέκονται απέναντι στη λογική της κηδεμονίας που εκφράζει ο κ . Μιχαλολίακος και «να βάλουν τέλος στην προχειρότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο κ. Μιχαλολιάκος έχει θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά «σε μια διαδικασία που θα είναι πρωτόγνωρη γι’ αυτόν αλλά πιστεύω ικανή για να τον κάνει να αλλάξει και να πιστέψει και αυτός  σε μια άλλη νοοτροπία και λογική που θέλει τον δήμαρχο να διοικεί, να δουλεύει για το Δήμο και όχι ο Δήμος να δουλεύει για τον Δήμαρχο». Όπως είπε ο κ. Μώραλης «την επόμενη θα επιδιώξω, ο ίδιος προσωπικά, να βρούμε κοινούς τόπους συνεννόησης για τον Πειραιά μας, με όλες τις δημοτικές παρατάξεις».

Έδωσε, μάλιστα, το σύνθημα ότι η 26η Μαΐου «είναι μια νέα αρχή, μια νέα ημέρα, είναι ο Πειραιάς, που σκέφτεται συλλογικά και πράττει τοπικά».

Με αφορμή το γεγονός ότι η νέα πενταετής θητεία της δημοτικής αρχής συμπίπτει με τη νέα περίοδο χρηματοδότησης έργων και δράσεων από την ΕΕ περιέγραψε τις κινήσεις του για την επόμενη περίοδο υπενθυμίζοντας την επιστολή του προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μώραλης «αν ο Πειραιάς μετατραπεί σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, σε διεθνή κόμβο Συγκοινωνιών, Επικοινωνιών, Logistics και Εμπορίου και σε Λιμάνι αφετηρίας για την Κρουαζιέρα θα αυξήσει τους πόρους του κατά 3 δισ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 35.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Γιατί ο Πειραιάς δεν είναι επαίτης αλλά και γιατί εμείς μπορούμε να είμαστε συνομιλητές ισότιμοι, τόσο με την κυβέρνηση και την περιφέρεια όσο και με την ευρωπαϊκή ένωση και τις υπηρεσίες της» τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Παρουσιάζοντας, δε, συνοπτικά στους στόχους της νέας δημοτικής αρχής ανέφερε ότι ο Πειραιάς θα γίνει Παγκόσμιο Ναυταθλητικό Κέντρο, θα διεκδικήσει να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, θα κατεδαφιστεί ο «Πύργος», θα μείνουν τα δικαστήρια στην πόλη, θα στεγαστούν δωρεάν στη Ρετσίνα 100 νέες επιχειρήσεις παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, συμβουλευτικής, λογιστικής, διοικητικές και νομικές, θα προστεθούν 10 νέα mini-bus στη Δημοτική Συγκοινωνία, θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ) του Δήμου, θα ιδρυθούν τρεις νέοι ολοήμεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί, θα κατασκευαστεί υπερσύγχρονο κολυμβητήριο στο στρατόπεδο Σακελλίωνα και αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και Σκοπευτήριο σε χωροθετημένη περιοχή στα όρια του Δήμου, θα εξεταστεί η μείωση των δημοτικών τελών.

Ξεκάθαρισε, επίσης, ότι το Λιμάνι δεν πουλιέται υπογραμμίζοντας: «Απαιτούμε από το Ελληνικό Δημόσιο τη θεσμική και αποφασιστική διεύρυνση της συμμετοχής του Δήμου στην διοίκηση του ΟΛΠ στα πρότυπα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών λιμένων. Αρνούμαστε τον ακρωτηριασμό της πόλης μας και τον αποκλεισμό από τη θάλασσα και τη ναυτιλία».

Εξηγώντας ότι ο Πειραιάς Νικητής «δεν είναι μια πράξη συμβατική, δεν γίνεται από υποχρέωση, δεν υποβάλλεται από συμφέροντα, δεν υπαγορεύεται από προσωπικές ή κομματικές υποχρεώσεις» αλλά «είναι είναι πράξη δημοκρατικού καθήκοντος, είναι άσκηση αρχών και ιδανικών» απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μώραλης απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης «προς όλους τους πολίτες του Πειραιά, προς όλους τους πολίτες που αισθάνονται ότι ο Πειραιάς υποχώρεί, που πληγώνονται από τη σημερινή εικόνα του Πειραιά» και ειδικότερα τους νέους λέγοντας τους «Πάμε Μαζί να κάνουμε τον Πειραιά και πάλι Νικητή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.