Ειδησεογραφικό site

Δίκη Πιστόριους: Απορρίπτει η δικαστής την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης

30

Απορρίπτει η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα την κατηγορία ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δολοφόνησε εκ προμελέτης την 29χρονη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο αυτή ήταν η βασική κατηγορία, την οποία προσπαθούσε να καταρρίψει η πλευρά του Παραολυμπιονίκη.

Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα ανακοινώνει την απόφασή της, το σκεπτικό της οποίας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Telegraph βρίσκεται κλειδωμένο σε ένα γραφείο. Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι το γεγονός ότι ούτε οι στενογράφοι δεν είχαν πρόσβαση στα σχετικά έγγραφα.

Σε περίπτωση που ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προθέσεως και εκ προμελέτης τότε θα του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης με την υποχρέωση να εκτίσει τουλάχιστον 25 χρόνια πριν αποκτήσει το δικαίωμα έφεσης.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν, δηλαδή, κριθεί ότι δεν είχε πρόθεση και δόλο να δολοφονήσει την Στέενκαμπ τότε μπορεί να του επιβληθεί η μέγιστη ποινή των 15 ετών κάθειρξης ή ακόμα και ποινή με αναστολή ή εκτέλεση κοινωνικού έργου.

Η δίκη, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση, εγείροντας ερωτήματα για το πού μπορεί να φθάσει μία σχέση που την έχει δηλητηριάσει η αρρωστημένη ζήλεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.