Ειδησεογραφικό site

Δένδιας: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις πυρκαγιές»

34

«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, »παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας για την κατάσταση πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης της χώρας, ενόψει ενός ακόμα θερμού καλοκαιριού.

Ο υπουργός, μιλώντας στη Βουλή, είπε πως: «Θαύματα δεν ξέρω να κάνω. Θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά… Μπορώ όμως να σας πω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας. Προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι κάναμε πέρυσι και αν το καταφέρουμε θα είναι ένα θαύμα…».

Πρόσθεσε δε πως για την αντιμετώπιση των ελλείψεων μέσω δασοπυρόσβεσης «προάγουμε το δόγμα των εθελοντών. Έχουμε ήδη 21 εθελοντικά τμήματα. Δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο από αέρος την σωτηρία πρέπει να λειτουργούμε προληπτικά».

Εξήγησε ότι το υπουργείο εκμεταλλευόμενο τα ευρωπαϊκά κονδύλια, υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 357 νέων οχημάτων και 2.600 ελαστικών. Από την άλλη, για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είπε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να ανανεωθεί ο στόλος, καθώς απαιτούνται 350 εκατ. ευρώ.

Σημείωσε, τέλος, ότι ο σχεδιασμός προβλέπει οκτώ αεροσκάφη τύπου 415 και αυτή την στιγμή υπάρχουν πέντε και 13 αεροσκάφη τύπου 215, όμως το Π.Σ. έχει στην διάθεσή του έξι και μετά τις 25 Αυγούστου θα έχει οκτώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.