Ειδησεογραφικό site

Γυναίκα τρομοκράτης στην ομάδα που χτύπησε την πρεσβεία του Ισραήλ

43

Την παρουσία γυναίκας στο τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ εξετάζει η αντιτρομοκρατική. Η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα αναφέρει ότι στην επίθεση συμμετείχαν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε βαν, το οποίο οδηγούσε γυναίκα. Το χτύπημα θύμισε το χτύπημα με καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου όπου και εκεί υπήρχε γυναικεία παρουσία.

Την επίθεση είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών («ΟΛΑ»), δηλαδή η ίδια τρομοκρατική οργάνωση που φέρεται να «γάζωσε» με 56 σφαίρες την ισραηλινή πρεσβεία.

Υπάρχει έντονα ο φόβος και ο προβληματισμός γιατί οι τρομοκράτες δεν χρησιμοποίησαν τη ρουκέτα RPG-8 που φέρονται να έχουν στο οπλοστάσιό τους. Αυτό γεννάει φόβους για χτύπημα σε δεύτερο χρόνο.

Παράλληλα, στα υψηλά πατώματα της ΓΑΔΑ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού. Όλα δείχνουν πως ο Μανώλης της 17Ν εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή καμουφλαρισμένων βομβών ( αλλά δεν έχει ξαναχτυπήσει. Έτσι θεωρούν πιθανό, το αντάρτικο πόλης που βρίσκεται σε υπερδιέγερση να κάνει την εμφάνιση του. Το που δεν έχει αποκωδικοποιηθεί αλλά δεν αποκλείουν ο στόχος να είναι οικονομικός (μνημονιακός), καθώς και ο Χριστόδουλος Ξηρός συνόδευσε την απόδραση του με ένα «διάγγελμα» κατά του μνημονίου.

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι συσκέψεις είναι συνεχείς και ουσιαστικά έχουν να κάνουν με την επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση. Ειδικό κομμάτι αφορά στον τρόπο αντίδρασης των δυνάμεων αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη βομβιστική ενέργεια ειδικά από την πλευρά του Ξηρού ο οποίος δεν προειδοποιεί και αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.