Ειδησεογραφικό site

Γκάλοπ: Επτά στους 10 Γερμανούς δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα κάνει τελικά μεταρρυθμίσεις

44

Την ίδια στιγμή που στη Bundestag ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πάσχιζε να κλείσει το πρόβλημα της παράτασης προς την Ελλάδα, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους προς τους δύσπιστους Γερμανούς βουλευτές, ακόμα και του κυβερνητικού συνασπισμού, πως ουσιαστικά στην Ελλάδα «πούλησε» χρόνο και δεν υποσχέθηκε περισσότερα χρήματα, γκάλοπ που διενήργησε το τηλεοπτικό κανάλι ZDF δείχνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών δεν πιστεύει πως η χώρα μας θα καταφέρει τελικά να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Συγκεκριμένα, σε γκάλοπ που πραγματοποίησε το κρατικό κανάλι ZDF φαίνεται καθαρά πως τα 3/4 των Γερμανών πολιτών δεν εμπιστεύονται τις δεσμεύσεις των Ελλήνων, έτσι όπως παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Eurogroup. Για του λόγου το αληθές το 71% των ερωτηθέντων απάντησαν αρνητικά και μόλις το 26% θετικά, ενώ υπήρξε κι ένα μικρό ποσοστό που διατηρεί αμφιβολίες.

Μάλιστα το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως από το σύνολο των Γερμανών πολιτών που δεν πιστεύουν πλέον ούτε καν στις… προθέσεις της Ελλάδας, το 75% ανήκει στο κόμμα της Άγκελα Μέρκελ, το 65% είναι οπαδοί του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, το 67% των Πράσινων και το 91% του ευρωσκεπτικιστικού AfD! Ακόμη και στο αριστερό Linke υπάρχει ένα ποσοστό 41% που πιστεύει πως η χώρα μας δεν θα τα καταφέρει στη… «μάχη» με τις μεταρρυθμίσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.