Ειδησεογραφικό site

Για συνωμοσία κατηγορεί τον Ομπάμα ο Μαδούρο

26

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να σταματήσει «να συνωμοτεί και να υποθάλπει πραξικοπήματα».

«Πρόεδρε Ομπάμα είναι καιρός να διορθώσετε την εσφαλμένη πολιτική σας έναντι της Βενεζουέλας και της επανάστασης του Μπολίβαρ και του Τσάβες. Αυτοί οι καταραμένοι γιάνκηδες οφείλουν να σέβονται την πατρίδα μας», δήλωσε ο κ. Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ κατηγορούνται τακτικά από το Καράκας ότι υποστηρίζουν απόπειρες πραξικοπήματος και έχουν δηλώσει πως ανησυχούν βαθιά για «την κλιμάκωση των εκφοβισμών» εναντίον των αντιπάλων της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ενέτεινε πρόσφατα την επίθεσή του εναντίον της αντιπολίτευσης με τη σύλληψη του δημάρχου του Καράκας, Αντόνιο Λεντέσμα, ο οποίος προφυλακίσθηκε την Παρασκευή ως ύποπτος για ανάμιξη σε «συνωμοσία» με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Λίγο μετά τη σύλληψη, ο κ. Μαδούρο είχε κατηγορήσει τον δήμαρχο του Καράκας ότι εξυφαίνει συνωμοσία με χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, κάτι που η Ουάσινγκτον διέψευσε αμέσως.

Τα σχόλια είναι κλειστά.