Ειδησεογραφικό site

Για πολιτικό κυνισμό επικρίνει τον πρωθυπουργό με άρθρο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος

42

Δημοκρατική πρόκληση χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη δημόσια τηλεόραση.

«Δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό ούτε για την αντιμνημονιακή δημαγωγία που αλλοίωσε τα πολιτικά του κριτήρια, ούτε για την προεκλογική εξαπάτηση του Ιανουαρίου, ούτε για τα λάθη, τα επικίνδυνα παίγνια και τη ζημιά του χαμένου πενταμήνου, ούτε για τον πρωτοφανή ευτελισμό της λαϊκής ψήφου στο δημοψήφισμα. Όλα καλώς καμωμένα. Είναι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός. Λες και οι άλλοι δεν ήταν . Εκφράζει το λαό . Τώρα και εναντίον ενός μεγάλου τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζει τον λαό και με αντιμνημονιακή εντολή και με υπερμνημονιακή εντολή! Εκφράζει και το υπερήφανο «όχι» και το ταπεινωμένο «ναι». Εκφράζει τα πάντα. Δηλαδή συμψηφιστικά τίποτα, αλλά αρέσει. Αυτό προφανώς του αρκεί. Αρκεί δυστυχώς και σε ένα μεγάλο δημοσκοπικά τμήμα της κοινής γνώμης».

Επίσης κατακρίνει τον πρωθυπουργό πώς καθ όλην την προεκλογική περίοδο αλλά και το εξάμηνο της πρωθυπουργίας του πολιτευτηκε με ψέμματα, χωρίς να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό με μύθους και ψευδεσθαίσεις.

«Δεν είχε κανένα δισταγμό να μεταβάλει πλήρως τον άξονα της πολιτικής του, επειδή η πολιτική με την οποία εκλέχτηκε και την οποία επικύρωσε ο λαός στο δημοψήφισμα ήταν επικίνδυνη, όπως ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς. Συνεπώς η ασυνέπεια εμφανίζεται ως προσόν του υπεύθυνου «εθνικού ηγέτη» και αυτό υμνείται από πολλούς που πάσχουν προφανώς από ένα εξελληνισμένο σύνδρομο της Στοκχόλμης. Είναι έτοιμοι να ερωτευθούν τον απαγωγέα της λαϊκής εντολής.

Ο κ. Τσίπρας, τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε με απόλυτο κυνισμό το πολιτικό του σχέδιο και την θεσμική του αντίληψη περί κυβέρνησης, Βουλής και κόμματος. Το σχέδιο είναι λοιπόν το εξής :

«Η κυβέρνηση με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα της 25.1.2015 είναι πάντα η τερατώδης εθνικολαϊκιστική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τίποτα δεν θίγει τη στενή πολιτική και προσωπική σχέση Τσίπρα / Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας δεν συζητά κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα. «Σέβεται την εντολή του λαού»».

«Συνεχίζει συνεπώς, ανεξαρτήτως διαφωνιών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ή αποκλίσεων του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαδικασιών και αποφάσεων που θέτουν σε εφαρμογή τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και διασφαλίζουν την καταβολή της πρώτης δόσης / γέφυρας».

«Θεωρεί δεδομένο ότι ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζουν τα αναγκαία δύσκολα μέτρα και θα αναπληρώνουν τις κοινοβουλευτικές απώλειες της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο κ. Τσίπρας αυτοθαυμάζεται επειδή έχει καταφέρει να είναι πλέον πρωθυπουργός με διπλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μια αντιμνημονιακή / εθνικολαϊκιστική για τυχόν προτάσεις εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας και για αβανταδόρικα νομοσχέδια. Και μια υπεύθυνη/ φιλοευρωπαϊκή, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, για τα δύσκολα μνημονιακά μέτρα!»

«Επειδή όμως ξέρει ότι αυτό δεν διαρκεί, ανέχεται τους διαφωνούντες βουλευτές του, που ταυτοχρόνως τους απειλεί με διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές, τις οποίες είναι έτοιμος να προκαλέσει μόλις υπογραφεί η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο με τον ESM και μόλις ληφθούν τα πρώτα 12 δις του νέου δανείου».

«Κατά την ίδια λογική, ζητά από την δημοκρατική φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση που είναι εθνικά υπεύθυνη και πιστεύει ότι οι πρόωρες εκλογές είναι καταστροφικές, να τον στηρίξει ψηφίζοντας όλα τα δύσκολα νομοσχέδια στη Βουλή ώστε αυτός να οργανώσει το επόμενο βήμα του στο κομματικό γήπεδο, δηλαδή να πάει σε εκλογές απαλλασσόμενος από τους διαφωνούντες. Να πάει σε εκλογές σε λίγους μήνες, με στόχο να τις κερδίσει με εντολή αντίστροφη αυτής των εκλογών του Ιανουαρίου και του δημοψηφίσματος του Ιουλίου, ως «εθνικός ηγέτης» της ευρύτερης κεντροαριστεράς, αγκαλιασμένος με τον κ. Ολάντ και τον κ. Ρέντσι».

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο κ. Τσίπρας έκρυψε το σχέδιο του. Το είπε φόρα παρτίδα, σημειώνει ο κ. Βενιζέλος και υπογραμμίζει ότι η δημοκρατική πρόκληση είναι πρωτοφανής. Τα κόμματα της δημοκρατικής φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τους θεσμούς και το εθνικό συμφέρον».

«Είμαστε – πρέπει να είμαστε – εθνικά υπεύθυνοι. Δεν δικαιούμαστε όμως να είμαστε δημοκρατικά, κοινοβουλευτικά και εκλογικά αφελείς. Δεν βοηθούν αλλά υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον όσοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν αυτό που τόσο απροκάλυπτα έκανε και λέει τώρα ο κ. Τσίπρας», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Αυτά επισήμανε σε άρθρο του στη ιστοσελίδα iefimerida ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.