Ειδησεογραφικό site

Γιατρός – μαϊμού επί 13 χρόνια διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου

45

Ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας… Γιατρός, χωρίς πτυχίο, διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής για 13 ολόκληρα χρόνια!

Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza», τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας, ήταν πλαστοί.

Η απάτη του «γιατρού» ξεσκεπάστηκε και πριν από λίγες μόλις ημέρες, στις 15 Μαΐου, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, αφού δε διέθετε πτυχίο Ιατρικής.

Όπως αναφέρει το Capital, η απόφαση του διορισμού του γιατρού – μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας. Αρκούσε η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία. Αν όμως τα πιστοποιητικά ήταν πράγματι γνήσια, αυτό δεν ελεγχόταν ποτέ…

Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Στα 13 χρόνια μάλιστα που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Ο ίδιος παραμένει εξαφανισμένος παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.