Ειδησεογραφικό site

Γιατί ο Νικολά Σαρκοζί καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη

29

Οργισμένος με την ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας στη Σύνοδο του ΕΛΚ, σύμφωνα με το Mega, καλώντας τον Πρωθυπουργό να ζητήσει συγνώμη.

Αιχμηρή παρέμβαση έκανε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nικολά Σαρκοζί, στη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς.

Ειδικότερα ο Ν. Σαρκοζί έστρεψε τα βέλη του εναντίον δύο υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, του υπουργού Εθνική άμυνας Π. Καμμένου και του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου.

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας σύμφωνα με το MEGA, κάλεσε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους δύο υπουργών του.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, είπε χαρακτηριστικά:

«Λατρεύω την Ελλάδα, έχω ρίζες από την Ελλάδα, αυτό που συμβαίνει όμως είναι πολύ κακό για τη χώρα.
Αυτές οι δύο δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών της κυβέρνησης, η μία για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στείλει τζιχαντιστές στη Βόρεια Ευρώπη και η άλλη για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα, ήταν απαράδεκτες».

 

Σαρκοζί κατά Καμμένου και Κοτζιά

Κατά πληροφορίες, πάντως, από πηγές κοντά στο περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, στη διάρκεια της συνεδρίασης αρκετοί από τους κεντροδεξιούς ηγέτες, όπως ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο ο0ποίος επεσήμανε τη συμπάθεια που τρέφει προς την Ελλάδα, λόγω και της ρίζας από τη Θεσσαλονίκη που έχει η οικογένεια του, μίλησαν επικριτικά για τις απειλές που εκτοξεύσουν κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αφενός περί ανοίγματος των συνόρων ώστε να περάσουν στην Ευρώπη τζιχαντιστές και αφετέρου περί κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας εφόσον δεν καταβάλει επανορθώσεις.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε:
«Εξήγησα στους άλλους ηγέτες του ΡΡΕ, ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα. Ό,τι κατάφερε μέσα σε δυόμιση χρόνια, να βγούμε σε πλεονάσματα και να βγούμε στην ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν.

Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν “επικοινωνιακή διαχείριση”, κι όχι στην πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ζήτησα να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής απ’ όλες τις πλευρές. Και να βρεθεί συμφωνία το ταχύτερο.
Επανέλαβα ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα, αλλά θα σταθώ αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Ζήτησα να δουλέψουν όλοι για να βρεθεί καθαρή λύση και το ταχύτερο. Ο χρόνος που περνάει αυξάνει το “λογαριασμό” και μεγαλώνει τους κινδύνους. Θέσεις εργασίας χάνονται, έσοδα χάνονται, επενδύσεις χάνονται, ευκαιρίες χάνονται καθημερινά…

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες, ασάφειες και επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα κάνω τα πάντα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αποστολή μου, αυτό πιστεύω κι αυτό οφείλω να κάνω».

Τα σχόλια είναι κλειστά.