Ειδησεογραφικό site

Γερμανία: Η Ελλάδα ήταν αυτή που παραιτήθηκε από το αίτημα για διαγραφή του χρέους

35

Στη Γερμανία τείνουν να πιστεύουν πως πρώτη η Ελλάδα παραιτήθηκε από την απαίτηση της για διαγραφή του χρέους.
Από την πλευρά της η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για το ελληνικό χρέος κάνοντας τη δική της αντιπρόταση. Η ίδια πρότεινε αντι της διαγραφής του χρέους, την ανταλλαγή ομολόγων με Ομόλογα στο Διηνεκές.

Η Γερμανία πιστεύει πως οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν για μήνες, μέχρι τα κεφάλαια από το υφιστάμενο πρόγραμμα εξαντληθούν. Αναμένεται να παίξει ένα παιχνίδι υπομονής μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο, οπότε τα οικονομικά της Ελλάδας θα φτάσουν στα όριά τους. Η πληροφορία μεταδίδεται από πηγές κοντά στα γεγονότα οι οποίες σημειώνουν ότι η Αθήνα δεν θα πτωχεύει στα τέλη Φεβρουαρίου καθώς έχει πόρους για να ανταπεξέλθει. Ετσι η Γερμανία θα περιμένει μέχρι να υπάρξει πιο μεγάλη ανάγκη για χρήματα προκειμένου να την αξιοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Από την πλευρά του πάντως ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ χαιρέτισε την «προθυμία της Ελλάδας να παραιτηθεί από την απαίτηση για κούρεμα χρέους», επισημαίνοντας ότι ένα κούρεμα χρέους δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη συναίνεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Γι αυτό είμαι ευτυχής για την ελληνική παραίτηση» δήλωσε ο κ. Ροτ στο ραδιόφωνο MDR και πρόσθεσε ότι τώρα είναι σημαντικό «να καθίσουμε μαζί, να μιλήσουμε μαζί και όχι ο ένας για τον άλλον».

Τα σχόλια είναι κλειστά.