Ειδησεογραφικό site

Γαλλία: Διεθνές υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

56

Στο Παρίσι θα συναντηθούν την ερχόμενη Κυριακή οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε., ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο επικεφαλής για την αντιτρομοκρατία στην Ευρώπη και άλλοι αξιωματούχοι, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, έπειτα από την αιματηρή επίθεση στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Νωρίτερα ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης είχε δηλώσει ότι ο Έρικ Χόλντερ θα μεταβεί στο Παρίσι την Κυριακή για να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο για την τρομοκρατία, έπειτα από πρόσκληση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Μετά τις επαχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ θα μεταβεί στο Παρίσι για το διεθνές υπουργικό συμβούλιο την Κυριακή 11 Ιανουαρίου έπειτα από πρόσκληση του υπουργού» Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, επεσήμανε ο αξιωματούχος αυτός.

Επίσης ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών και διευκρίνισε ότι θα τεθούν ζητήματα σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού τρομοκρατικών απειλών, σύλληψης ξένων μαχητών και αποτροπής του βίαιου εξτρεμισμού.

Επίσης στη σύσκεψη θα συμμετέχουν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο συντονιστής της Ε.Ε. κατά της τρομοκρατίας ο Βέλγος Ζιλ ντε Κερκόβ και εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κρατών.

Ήδη ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι θα παραστεί.

«Πρόκειται για μια ευκαιρία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τη Γαλλία, αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις για την κοινή αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Καζνέβ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το FBI προσέφερε τη βοήθειά του στις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας, λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον της γαλλικής εφημερίδας.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή και ανοικτή επαφή με τους ομολόγους μας των δυνάμεων ασφαλείας», είχε επισημάνει μια εκπρόσωπος του FBI, υπογραμμίζοντας ότι ο νομικός ακόλουθος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι «συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές» ώστε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για το έγκλημα αυτό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.