Ειδησεογραφικό site

Βρετανία: Σε συναγερμό οι δυνάμεις ασφαλείας για επιθέσεις τζιχαντιστών

55

Φόβοι ξυπνούν ότι οι βάρβαροι αποκεφαλισμοί των Τζέιμς Φόλεϊ, Ντέιβιντ Χέινς, Άλαν Χένινγκ και άλλων ομήρων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μπορεί να αναβιώσουν σε βρετανικό έδαφος, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις δυνάμεις ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα οι μυστικές υπηρεσίες ανησυχούν για πιθανές επιθέσεις τζιχαντιστών κατά στρατιωτών, αστυνομικών, έπειτα από συνομιλίες ανάμεσα σε εξτρεμιστές για δολοφονίες στην πατρίδα των Βρετανών στρατιωτών.

«Αλλάχου Ακμπάρ! Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε έναν Βρετανό στρατιώτη στη Βρετανία στο σπίτι του», ανέφερε μία ανάρτηση στο Twitter την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναφέρει ο Independent.

Παρότι καμία δολοφονία αστυνομικού δεν καταγράφηκε την ημέρα εκείνη, πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα πως οι τοπικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό και διενεργούν έρευνα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, έχει δοθεί εντολή σε αστυνομικούς και στρατιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ οι Γάλλοι στρατιώτες έχουν κληθεί να μη φορούν τη στολή τους όταν βρίσκονται εκτός στρατοπέδου και στρατιωτικών βάσεων.

Στο μεταξύ, κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποιούν συχνά ασκήσεις ετοιμότητας για τρομοκρατική απειλή.

Όλα αυτά, ενώ δεκάδες είναι όσοι μαχητές του ΙΚ εκτιμάται ότι έχουν επιστρέψει στη γενέτειρά τους έπειτα από την αιματηρή εμπειρία τους σε Ιράκ και Συρία για να εξαπολύσουν επιθέσεις στην πατρίδα τους.

Άλλωστε, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνανί κάλεσε τους φανατικούς ακολούθους του να σκοτώσουν όλους τους άπιστους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ειδικά τους Γάλλους, τους Αυστραλούς, τους Καναδούς και όσους συντάσσονται στη συμμαχία που μάχεται τους τζιχαντιστές.

«Διαλύστε το κεφάλι του με μία πέτρα, σφάξτε τον με ένα μαχαίρι, πατήστε τον με το αυτοκίνητο, πετάξτε τον από ψηλά, πνίξτε τον ή δηλητηριάστε τον», είχε διατάξει ο αλ-Αντνανί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.