Ειδησεογραφικό site

Βρήκαν 850 κιλά ηρωίνης σε αποθήκη στo Κορωπί και σε πλοίο στην Ελευσίνα-Βαρβιτσιώτης: «Κατασχέσαμε τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ στην Ευρώπη»

63

Ακόμη 850 κιλά καθαρής ηρωίνης εντόπισαν άντρες του Λιμενικού Σώματος, που έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο σε αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες σε βίλα της Φιλοθέης. Η εξέλιξη σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έπειτα από αστραπιαία επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.

Σε δύο παράλληλες επιχειρήσεις, οι «ράμπο» του Λιμενικού μπλόκαραν πλοίο στην Ελευσίνα που θεωρείται ότι ανήκει στο ελληνοτουρκικό καρτέλ ναρκωτικών, το οποίο μόλις είχε ξεφορτώσει ποσότητα ηρωίνης και συνέλαβαν τα 14 μέλη του πληρώματος.

Η έφοδος των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που είχαν για τις κινήσεις του ύποπτου πλοίου, αλλά και για το φορτίο που μετέφερε. Το πλοίο εντοπίστηκε στην Ελευσίνα, μόλις είχε ξεφορτώσει. Ωστόσο, το φορτίο είχε ήδη μεταφερθεί σε αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου. Με δύο παράλληλες επιχειρήσεις οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, κατάφεραν να μπλοκάρουν το συγκεκριμένο πλοίο και στη συνέχεια να βάλουν στο χέρι το φορτίο που είχε μεταφερθεί στην αποθήκη.

Τα 850 κιλά καθαρής ηρωίνης ήταν σε σακιά, ενώ ενδεικτικό του μεγέθους της ποσότητας είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, χρειάστηκε ο οδηγός του οχήματος να κινείται με αργή ταχύτητα, προκειμένου να μην φύγει μέρος του εμπορεύματος στην άσφαλτο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ήδη έχουν προφυλακιστεί τρεις Ελληνες, ανάμεσά τους ένας εφοπλιστής και πέντε Τούρκοι, οι οποίοι ξόδευαν τεράστια ποσά σε αγορές ειδών πολυτελείας, διέμεναν σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων, ενώ αγόραζαν ακριβά αυτοκίνητα και κοσμήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Με βάση και την τελευταία αυτή επιχείρηση των Αρχών αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι ποσότητες καθαρής ηρωίνης που βρέθηκαν δεν προορίζονταν για την ελληνική αγορά, αλλά είχαν στόχο να κατακλύσουν ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Βαρβιτσιώτης: «Κατασχέσαμε τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ στην Ευρώπη»

Κατά την παρουσίαση των στοιχείων για την υπόθεση, το μεσημέρι, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, διαβίβασε τα θερμά συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στο ΛΣ για τη χθεσινή επιτυχία των ανδρών του. Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες του Λιμενικού, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, θα απογοητευθούν» είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι «η χώρα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας και ένα Λιμενικό Σώμα που δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά και αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια».

Είπε επίσης ότι ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΛΣ, στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, σε όλες τις ειδικές δυνάμεις του Σώματος, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, και βέβαια στα τμήματα ασφαλείας και πληροφοριών, που «έδρασαν με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα».

Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίζει να συνεργάζεται με όλες τις διεθνείς Αρχές για την αντιμετώπιση της μεγάλης υπόθεσης που λέγεται «λαθρεμπόριο ναρκωτικών» και να αξιοποιεί όλες τις διεθνείς συνεργασίες και πληροφορίες για να μπορέσει να έχει στο μέλλον και άλλες τέτοιες επιτυχίες, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Σώματος, αντιναύαρχος Αθ. Αθανασόπουλος, συνεχάρη όλες τις ξένες Αρχές που συνεργάστηκαν με το Λιμενικό και τους άνδρες του για τη δεύτερη αποτελεσματική επιχείρηση. «Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να τελεί με αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή που έχει θέσει η πολιτεία και θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερο βάρος στην καταπολέμηση διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών» δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.