Ειδησεογραφικό site

«Βράζει» η Κ.Ο της ΝΔ για τον Γκίκα Χαρδούβελη μετά το αλαλούμ με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

198

Καζάνι που βράζει φαίνεται να είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη μετά το φιάσκο με τις 100 δόσεις και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν εντάσσονται στη ρυθμιση.

Ορισμένοι, δε, δεν διστάζουν να ζητήσουν ακόμα και την παραίτηση του κυρίου Χαρδούβελη παρά το γεγονός ότι είναι εν εξελίξει η τελευταία διαπραγμάτευση με την Τρόικα που θα σηματοδοτήσει την έξοδο από το Μνημόνιο.

Πιο ξεκάθαρος από όλους εμφανίστηκε ο Ιορδάνης Τζαμτζής ο οποίος σε δηλώσεις του το Σάββατο κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών «να διευκολύνει» τον πρωθυπουργό με την παραίτησή του. «Μετά το αλαλούμ στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, τα πισωγυρίσματα στην εφαρμογή των 100 δόσεων αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων από τις τράπεζες εάν ήμουν στη θέση του κ. Χαρδούβελη, θα διευκόλυνα τον πρωθυπουργό και θα υπέβαλα την παραίτησή μου» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Τζαμτζή.

Άλλοι, όπως, ο Γιώργος Βλάχος – και μάλιστα από το βήμα της Βουλής – ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών «να ζητήσει συγγνώμη» ενώ όσοι δεν θέλουν να «δείξουν» προς τους υψηλούς ορόφους του κτιρίου της οδού Νίκης μιλούν γενικά για την ανάγκη να πέσουν κεφάλια και να αποδοθούν ευθυνες.

Τον κ. Χαρδούβελη εξάλλου «έδειξε» ως υπεύθυνο τόσο η απόφαση να «κουρευτούν» οι αρμοδιότητές του όσο και η επιλογή την επίμαχη τροπολογία για τις κουτσουρεμένες 100 δόσεις να στηρίξει στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ένα πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή, που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να διασκεδάσει τις σε βάρος του εντυπώσεις με την ανακοίνωσή του στην οποία τονίζει ότι το εμφανιζόμενο ως «κούρεμα» αρμοδιοτήτων δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την υλοποίηση της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ που είχε αποφασιστεί σε ανύποπτο χρόνο (Αύγουστος 2014 επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα) μιλώντας για
αποτέλεσμα της συμφωνίας με την Τρόικα για το νέο μοντέλο φορολογικής διοίκησης.

Η άποψη του υπουργείου είναι πως ήταν θέμα χρόνου (και είχε καθυστερήσει μάλιστα) να εκδοθεί η απόφαση του πρωθυπουργού, παρότι όμως «μιλά από μόνο του» ίσως το γεγονός ότι η επίμαχη απόφαση υπεγράφη και πήρε αριθμό ΦΕΚ αυθημερόν αργά το βράδυ χθες, ακριβώς την ώρα της μεγάλης ταραχής στην κυβέρνηση για τις παλινωδίες σχετικά με την ρύθμιση, ενώ δημοσιεύτηκε την αμέσως κιόλας ημέρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.