Ειδησεογραφικό site

Βούτσης: Οι δανειστές μας οδηγούν πίσω σε «μεσαιωνικές καταστάσεις»

38

Οξεία επίθεση στους εταίρους – πιστωτές εξαπέλυσε ο κ. Νίκος Βούτσης από την Βουλή κατηγορώντας τους ότι επιδεικνύουν «τυφλότητα», επαναφέρουν «ζητήματα που είχαν λυθεί» και οδηγούν την Ευρώπη σε «μεσαιωνικές καταστάσεις» με αναβίωση «ακροδεξιών και φασιστικών φαινομένων».

Με παρέμβασή του στην συζήτηση που διεξάγεται στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο της ιθαγένειας είπε για τις διαπραγματεύσεις και τους πιστωτές «την ίδια τυφλότητα που δείχνουν για την στρατηγική της λιτότητας, της απομείωσης του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χώρου, δείχνουν και για μεταναστευτικό» για να προσθέσει «Κάνουν μία πολιτική τσούκου- τσούκου, μαλώνουν μεταξύ τους κάθε μέρα μας και θέτουν ζητήματα που είχαν λυθεί ή είχαν πάει στο πλάι και τα ξαναφέρνουν στο τραπέζι».

Υποστήριξε πως «η κατάσταση είναι κατώτερη των περιστάσεων, μας πηγαίνει σε μεσαιωνικές καταστάσεις, και σε πολιτικές αναδιπλώσεις με ακροδεξιά και φασιστικά φαινόμενα να αναβιώνουν» και επισήμανε πως «αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και αυτή τη μάχη δίνουμε ως χώρα και ως κυβέρνηση με αφορμή την συμφωνία, η οποία πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά, οικονομικής βιωσιμότητας, ανάπτυξης και προοπτικής. Το βήμα από αυτή την Βουλή θα είναι σήμα ότι σε περιόδους κρίσης η κοινωνία δεν πρέπει να είναι σε ομηρία. Δεν πρέπει να είναι όλη η κοινωνία όμηρος φοβικών μιντιακών κατασκευών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.