Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη: Διαστρεβλώθηκαν τα περί πιστωτικού γεγονότος

35

Για διαστρέβλωση όσων είπε το πρωί σε εκπομπή σχετικά με τις προειδοποιήσεις ξένων οίκων περί κήρυξης πιστωτικού γεγονότος σε περίπτωση εκλογών, κάνει λόγο σε διευκρινιστική της δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη.

Με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Βούλτεψη εξέφρασε την απορία της για το «πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως … «δήλωση».

«Στη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Mega μεταξύ άλλων στα οποία αναφέρθηκα όσον αφορά στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, έκανα αναφορά και στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody’s περί ‘αρνητικού πιστωτικού γεγονότος’, καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία. Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο», διευκρίνισε.

Διερωτήθηκε τέλος εάν «κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και ‘σκληρές διαπραγματεύσεις’ από ‘σκληρά καρύδια’, υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.