Ειδησεογραφικό site

Βεντέτα στα Χανιά: Βγήκε από την εντατική ο 24χρονος – Το βίντεο ντοκουμέντο της εκδίκησης

29

 

Παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ο 24χρονος που τα ξημερώματα της Δευτέρας, 24 Αυγούστου, δέχτηκε πυρά σε μπαρ στο λιμάνι της πόλης με δράστη έναν 25χρονο που «θολωμένος» από την βεντέτα, που ξέσπασε ανάμεσα στις οικογένειες θύτη και θύματος το 2011, «διψούσε» για αίμα κι εκδίκηση.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Αρχοντάκης, «η κατάσταση της υγείας του είναι βελτιωμένη. Ο ασθενής το Σάββατο αποσωληνώθηκε και βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε θάλαμο κι είναι σχετικά καλά».

«Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, τα οποία ελπίζουμε να τα ξεπεράσει όλα. Ο ασθενής φέρει τραύματα στο κεφάλι, στο μηρό, στον αυχένα κι έχει μία σφαίρα παρασπονδυλικά, που θα αφαιρέσουμε την Τρίτη. Έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον, όμως, είναι νωρίς ακόμη να πούμε εάν μετά τη νοσηλεία του θα επανέλθει πλήρως», πρόσθεσε ο κ. Αρχοντάκης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 25χρονος

Στο μεταξύ, προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε την περασμένη Πέμπτη μετά την απολογία του ο 25χρονος δράστης, που οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Γιώργος Περράκης, ο πελάτης του υποστηρίζει πως δεν σκόπευε να σκοτώσει τον 24χρονο αλλά μονάχα να τον τραυματίσει, προσθέτοντας ότι ο 25χρονος έχει μετανιώσει για την πράξη του, την οποία φέρεται να τέλεσε σε βρασμό ψυχής.

Από την άλλη, ο συνήγορος της οικογένειας του 24χρονου, Γιώργος Κομισόπουλος, μιλώντας στο protothema.gr, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του συναδέλφου του, υπογραμμίζοντας πως από το βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα προκύπτει πως είναι εμφανής η πρόθεση του κατηγορούμενου να σκοτώσει, καθώς και ότι δε φαίνεται να τελεί υπό «βρασμό ψυχής».

Πώς ξεκίνησε η βεντέτα

Οι ζωές δράστη και θύματος είχαν «συναντηθεί» κάτω από τις πλέον δυσμενείς συνθήκες το 2011, όταν ο πατέρας του 24χρονου σήμερα θύματος είχε σκοτώσει τον πατέρα του 25χρονου σήμερα θύτη στα Τσικαλαριά Χανίων.

Τότε, από μία παρεξήγηση ο 57χρονος πατέρας του 24χρονου τραυματία είχε πυροβολήσει και τραυματίσει θανάσιμα τον 43χρονο πατέρα του 25χρονου δράστη. Αφορμή για τον φονικό καβγά τους στάθηκε το γεγονός ότι οι ανήλικοι τότε γιοι τους μάλωσαν. Έτσι, ο 43χρονος πήγε στο σπίτι του 57χρονου για να του ζητήσει το λόγο. Ο τελευταίος για να τον εκφοβίσει, πυροβόλησε στον αέρα. Όμως η  σφαίρα  έπληξε στο λαιμό τον 17χρονο γιο του, ο οποίος βρισκόταν στο απέναντι μπαλκόνι. Σε έξαλλη κατάσταση  έστρεψε την κυνηγετική καραμπίνα στον 43χρονο και τον πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Τον Μάρτιο του 2015, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου καταδίκασε τον δράστη σε ποινή κάθειρξης 11 ετών για την ανθρωποκτονία καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της άμυνας καθ’ υπέρβαση των ορίων αμύνης και του βρασμού ψυχικής ορμής. Η απόφαση του δικαστηρίου είχε προκαλέσει την αντίδραση της οικογένειας του θύματος, υποστηρίζοντας ότι ο άνθρωπος τους ήταν άοπλος και η ποινή μικρή.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.