Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Στόχος να ξαναενωθεί το έθνος και η κοινωνία

71

Ως τη «μήτρα της μεταπολίτευσης», κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση και διαχρονικό σύμβολο αντίστασης και αγώνα χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το Πολυτεχνείο, σε μήνυμά του για την 41η Επέτειο της εξέγερσης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι είναι στόχος να ξαναενωθεί το έθνος και η κοινωνία και καθήκον όλων μας, «να προασπίσουμε τη Δημοκρατία μας από ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές που, με αφορμή την κρίση, επιδιώκουν να γυρίσουν τον τόπο στις πιο σκοτεινές στιγμές του».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, παρά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις της μεταπολίτευσης, είναι πάντα η καλύτερη περίοδος του τόπου μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους και σημειώνει πως η κρίση που εκκολάφτηκε στη χώρα επί πολλές δεκαετίες αλλά ξέσπασε τα τελευταία χρόνια, έχει θαμπώσει το μεγάλο αυτό πολιτικό κεκτημένο.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η ιστορία των τελευταίων πέντε ετών δεν είναι η ιστορία της κρίσης, αλλά της εναγώνιας προσπάθειας ανάσχεσης των συνεπειών της», επισημαίνει.

«Είδαμε όλοι μας άλλωστε πως η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα είναι ένα ανιστόρητο και επικίνδυνο παιχνίδι που οδηγεί σε ένα δημοκρατικό και θεσμικό αδιέξοδο», αναφέρει και προσθέτει πως «οι Έλληνες ξέρουν να αγωνίζονται, ώστε να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας που οδηγεί προς την ανάκτηση της θέσης που αξίζει στην πατρίδα μας μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.