Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Θα είμαστε στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας

21

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η τυφλή μετωπική πόλωση είναι σύγκρουση αδιέξοδων πολιτικών. Από τη μια μεριά, είπε, η ΝΔ εκφράζει τον άγαρμπο εκφοβισμό, ενώ από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα, να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Αθηνα σήμερα δίνει ένα μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και αποφασιστικότητας, κάτι που ίσως ήταν και η μοναδική αναφορά στη διάσπαση του κόμματος, μετά την αποχώρηση από το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου μαζί με σειρά στελεχών.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε επίσης ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να καταστραφεί η χώρα για να δικαιωθούν πολιτικά και τόνισε πως θα είναι στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε πέντε σημεία τα οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζουν την πορεία της χώρας:

– πολιτική σταθερότητα, η συναίνεση, χωρίς αποκλεισμούς και αυτοαποκλεισμούς
– οικονομική σταθερότητα, ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης
– εφαρμογή των αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί από τον Φεβρουάριο του 2012
– θεσμική σταθερότητα, συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ,εκλογικό σύστημα που καταργεί τον εκλογικό νόμο του μπόνους των πενήντα εδρών
– εθνική σταθερότητα και ασφάλεια, πολιτική ασφάλειας και άμυνας

Επίσης μιλησε για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που βλέπει στο μέλλον.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην έλλειψη πολιτικής συναίνεσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βάζουμε τα χεράκια μας να βγάζουν τα ματάκια μας».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση που θα προχωρήσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: ο τρόπος που φέρθηκαν σε εμας είναι ένα δείγμα για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την επόμενη και τη μεθεπόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Μίλησε επίσης και για τις κόκκινες γραμμές του ΠΑΣΟΚ: όχι στη μειωση μισθών και συντάξεων, όχι στις ομαδικές απολύσεις, όχι σε κατάσταση φόβου στη δημόσια διοίκηση. Αντίθετα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» στις 100 δόσεις, «ναι» στην προστασία της πρώτης κατοικίας, «ναι» στην προοπτική ανάπτυξης

Υπογράμμισε επίσης ότι έχει μεγάλη σημασία η τρίτη εντολή, ο τρίτος πόλος. Τόνισε ότι χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για το Ποτάμι είπε ότι έχει απολίτικες προσωπικότητες.

Κλείνοντας ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι την αλήθεια τη λέει το ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι, έττσι, απευθύνεται στιν πατριωτισμό όλων των Ελλήνων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.