Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Δεν είμαι ούτε ιδιοκτήτης, ούτε κληρονόμος – Δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε συνέδριο του κόμματος

44

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι, ενώ αποκάλυψε το τι απάντησε στον Παπανδρέου όταν το 2011 συζήτησαν το ενδεχόμενο να ορκιστεί πρωθυπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε συνέδριο του κόμματος με όλα τα θέματα ανοιχτά και με στόχο την ανανέωση

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην θέση της Ελλάδας μέχρι την Κυριακή των εκλογών είπε:
«Αυτή είναι η εθνική στρατηγική, αυτός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος. Είμαστε ένα βήμα πριν από τη συμφωνία με τους εταίρους, ένα βήμα πριν την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο, ένα βήμα πριν τη νέα φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής που είναι πολύ άνετη, που θα βοηθήσει την πραγματική οικονομία, τις επενδύσεις, την απασχόληση».

Σε ότι αφορά την επιλογή των πολιτών την Κυριακή εξέφρασε την ελπίδα να είναι μια επιλογή ψύχραιμη και διορατική, όπως είπε.

Σχολιάζοντας την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους απέκλεισε το ενδεχόμενο οι εταίροι να χαλαρώσουν, εξηγώντας: «εάν η τρόικα, αν οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις επρόκειτο να χαλαρώσουν, θα είχαν χαλαρώσει τώρα προεκλογικά, θα είχαν χαλαρώσει εκτιμώντας τις τεράστιες θυσίες και προσπάθειες του ελληνικού λαού αλλά και τις δικές μας πολιτικές θυσίες και προσπάθειες». Αναρρωτήθηκε, δε,

«Δεν μας χαρίστηκαν εμάς και θα χαριστούν είναι μια νέα Κυβέρνηση επειδή είναι πιο λεβέντικη; Είναι πιο γοητευτική; Μπορούμε να σκεφτόμαστε με σοβαρούς και όχι αφελείς όρους;»

Επίσης εξέφρασε τη δυσφορία του για όσα του αποδίδει ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τις σχέσεις του με την Άγκελα Μέρκελ:

«αν μας χαρακτηρίζει πολιτικά εκπροσώπους της Μέρκελ αυτό είναι μια βαριά προσβολή στον πατριωτισμό μας και όταν πάει να μιλήσει με την κα Μέρκελ μετά να έρθει να μας πει τι έφερε», είπε ο κ. Βενιζελος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε, επίσης, το Ποτάμι:
«Εμένα με ενοχλεί αυτό, το ετερόκλητο. Με ενοχλεί μια πρώιμη αλαζονεία, ότι είμαστε οι νέοι, δεν έχουμε καμιά επαφή με την πολιτική, λες και το να ασχολείσαι με την πολιτική σημαίνει να είσαι Βουλευτής ή Υπουργός. Το να είσαι μέσα στο σύστημα ενημέρωσης, δηλαδή να επηρεάζεις τη συνείδηση του ελληνικού λαού, δεν είναι πολιτική; Το να είσαι στο χώρο των επιχειρήσεων δεν είναι πολιτική; Δεν έχει κανείς άλλος ευθύνη για την πορεία του τόπου, μόνον οι Βουλευτές και οι Υπουργοί και τα παλαιά κόμματα; Δεν έχει κανείς άλλος επηρεάσει δυσμενώς τον ελληνικό λαό τα προηγούμενα σαράντα χρόνια; Δεν υπάρχει ευθύνη των επιχειρηματιών, ευθύνη των Δημοσιογράφων, ευθύνη των Δικαστών, ευθύνη των Καθηγητών των διανοουμένων; Για όνομα του Θεού».

Σε ότι αφορά στα δημοσκοπικά ευρύματα ο κ. Βενιζελος ανέφερε οτι στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που έδιναν οι δημοσκοπήσεις και σημείωσε πως υπάρχει κάποια «επιστημονική αδυναμία». «Φαίνεται ότι οι συχνότητές μας δεν συλλαμβάνονται από το εργαλείο αυτό», υπογράμμισε και επιφυλάχθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση επ αυτού από Δευτέρα.

Τέλος ο κ. Βενιζελος αναφέρθηκε στον Γιωργο Παπανδρέου. Συγκεκριμένα είπε πως στην πρόταση να ορκιστεί πρωθυπουργός του απάντησε:
» αν νομίζεις ότι θα διευκολυνθεί η χώρα και η κατάσταση και το δέχονται οι άλλοι Αρχηγοί κάνε το, σε ευχαριστώ για την τιμή».

Δεσμεύτηκε, δε, να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ σε συνεδριο «με όλα τα θέματα ανοιχτά και την ηγεσία και ριζική ανανέωση». «Εγώ δεν είμαι ούτε ιδιοκτήτης ούτε κληρονόμος, επιτελώ καθήκον», ανέφερε σημείωσε αναφέροντας ότι το κόμμα θα προχωρήσει σε δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.