Ειδησεογραφικό site

Βελτίωση των προοπτικών της Πορτογαλίας «βλέπουν» ΕΚΤ και Κομισιόν

32

Περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Πορτογαλίας διαπιστώνουν ΕΚΤ και Κομισιόν, κατά τη διάρκεια του δεύτερου εποπτικού ελέγχου της χώρας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, ΕΚΤ και Κομισιόν επισημαίνουν ότι οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες στην Πορτογαλία έχουν καταγράψει περαιτέρω βελτίωση, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης εξακολουθεί να επηρεάζεται από ορισμένες μακροοικονομικές ανισορροπίες.

Παράλληλα, οι δύο θεσμοί υπογραμμίζουν την ανάγκη περαιτέρω μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος αλλά και την υλοποίηση νέων μεταρρυθμίσεων, ώστε να καταστεί εφικτή η βελτίωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξης, η αύξηση των θέσεων εργασίας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Ακόμη, συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση, η οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να ανακάμπτει και να διευρύνεται, χάρη στην πτώση της τιμής του πετρελαίου, στην αποδυνάμωση του ευρώ, στη βελτίωση των χρηματοδοτικών συνθηκών και στη ενίσχυση της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Για το 2015, ΕΚΤ και Κομισιόν εκτιμούν πως το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 2,7% , ενώ όσον αφορά το δημόσιο χρέος, προβλέπουν πως σταδιακά θα υποχωρήσει από το 130% του ΑΕΠ, όπου βρίσκεται σήμερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.