Ειδησεογραφικό site

«Βατερλώ» για τους Ευρωπαίους το Μουντιάλ

44

Σε Βατερλώ για τις Ευρωπαϊκές ομάδες εξελίσσεται το Μουντιάλ της Βραζιλίας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι διοργανώσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν ταιριάζουν και πολύ στις ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

Σε σύνολο 13 ομάδων που εκπροσωπούν την Ευρώπη, οι οχτώ είτε έχουν αποκλειστεί ήδη είτε βρίσκονται μισό βήμα από τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ανάμεσά στους οριστικά αποτυχόντες βρίσκονται και ηχηρά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Ισπανία, η Αγγλία και η Ιταλία ενώ μαζί τους βρίσκονται Κροατία και Βοσνία. Κι αν για τους Βόσνιους ήταν αναμενόμενο ως ρούκι στη διοργάνωση, ο αποκλεισμός των «φούριας ρόχας» αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη «βόμβα» της διοργάνωσης δεδομένου ότι είναι οι απερχόμενοι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Αλλά και στο στρατόπεδο της Ιταλίας οι κραδασμοί είναι πολλοί μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Ουρουγουάη καθώς ήδη παραιτήθηκαν ο προπονητής Τσέζαρε Πραντέλι και ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για την Αγγλία με την ομάδα του Ρόι Χόγκτσον να δέχεται τα ανηλεή πυρά του βρετανικού τύπου. Όσο για τους Κροάτες αυτοί φαίνεται ότι «πλήρωσαν» την ατυχία του να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο με τη Βραζιλία, η ήττα από την οποία – λόγω και των διαιτητικών αποφάσεων – τους αποδιοργάνωσε.

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται, επίσης, η Ελβετία, η Πορτογαλία και η Ρωσία.

Οι Ελβετοί ελπίζουν σε νίκη των Γάλλων επί του Εκουαδόρ και σε ταυτόχρονη δική τους επικράτηση επί της ουραγού Ονδούρας. Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε την Γκάνα αλλά πιθανότατα θα της κοστίσει πολύ ακριβά η συντριβή με 4-0 από τη Γερμανία. Οι Ρώσοι τέλος θα πρέπει να τα δώσουν όλα απέναντι στους Αλγερινούς, οι οποίοι έχουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα και διεκδικούν επίσης την ιστορική τους πρόκριση στους «16».

Την παρτίδα για την ώρα όσον αφορά την Ευρώπη σώζουν εκτός από την Εθνικής Ελλάδας οι Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.