Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: Πρόβλημα με τις πληρωμές των δόσεων σε ΔΝΤ και ΕΚΤ-Ανοιχτό το θέμα της χρηματοδότησης

46

Δεδομένη είναι για τον Έλληνα ΥΠ.ΟΙΚ η δυσκολία στην αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν το Μάρτιο και τον Ιούλιο, υποστηρίζοντας όμως πως » δεν θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας του δημοσίου»

“Νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας του δημοσίου. Σε αυτό που θα έχουμε πρόβλημα και είναι δεδομένο, είναι στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ βασικά τώρα και της πληρωμής της ΕΚΤ τον Ιούλιο”, είπε ο κ. Βαρουφάκης στο ραδιόφωνο του Alpha.

Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ το Μάρτιο και 7,5 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ για ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ακόμα πως το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας για την περίοδο των τεσσάρων μηνών που θα διαπραγματεύεται με τους εταίρους δεν έχει εξετασθεί ακόμα.

Επίσης διέψευσε τα σενάρια για δύσκολες σχέσεις με τον γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. “Συνεχίζω να λέω ότι από όλους τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, αισθάνομαι το μεγαλύτερο σεβασμό για τον Σόιμπλε. Όταν μιλά, μου αρέσει να τον ακούω και να διαφωνώ μαζί του

Τα σχόλια είναι κλειστά.