Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: Δεν κατεβαίνω στις εκλογές – Θα δημιουργήσω πανευρωπαϊκό κόμμα – Ο Τσίπρας είναι Σίσυφος και Τρόικα Εσωτερικού

34

 

Απάντηση για το αν θα κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ αποκάλυψε και τα σχέδιά του για την ίδρυση πολιτικού φορέα ευρωπαϊκών διαστάσεων.

Μιλώντας στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC, ο πρώην ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος καθώς, όπως είπε «αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο», στη συνέχεια εξήγησε το σχέδιό του: «Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαικό κόμμα».

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης που στήριξε «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική». «Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία  γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι» είπε για τη συμφωνία. Παρομοίασε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Όσον αφορά τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές»

Εκτίμησε, δε, ότι η Βουλή που θα προκύψει δεν μπορεί ελπίζει να σχηματιστεί πλειοψηφία για ένα λογικό και προοδευτικό πρόγραμμα.

 

Η κυβέρνηση είναι η Τρόικα Εσωτερικού

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξέλυσε την Πέμπτη ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή τη φορά με αφορμή την ανακοίνωση ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο το ΣΔΟΕ θα υπάγεται Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μια διάταξη η οποία προβλέπεται στο τρίτο μηνόνιο.

Ο κ. Βαρουφάκης χρησιμοποίησε -για άλλη μια φορά- τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του με την κυβερνητική πολιτική, με άλλο ένα διαδικτυακό «χτύπημα» κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί τρόικα εσωτερικού.

«Συγχαρητήρια στην Τρόικα Εσ. Πάει η τελευταία ευκαιρία κατά της μεγαλοφοροδιαφυγής», έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης o Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδεύοντας το σχόλιό του με δύο ηλεκτρονικούς συνδέσμους: ο πρώτος ήταν ένα δημοσίευμα για το θέμα με το ΣΔΟΕ και ο δεύτερος αφορούσε σε δηλώσεις που ο ίδιος είχε κάνει αναφορικά με το ζήτημα αυτό.

Ο τέως ΥΠΟΙΚ είχε εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή του για την υπαγωγή του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς υποστήριζε ότι η Γραμματεία ελέγχεται από τις «μνημονιακές δυνάμεις».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, είναι «εντυπωσιακή» η σπουδή της τρόικας να καταργήσει τον ΣΔΟΕ.

«Αν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, χάσουμε αυτή την μοναδική ευκαιρία να τιμωρήσουμε φοροδιαφυγή δεκαετιών παραδίδοντας τον ΣΔΟΕ σε ένα από τα φέουδα που διατηρεί, και ενισχύει, η τρόικα στο ελληνικό κράτος, είμαστε άξιοι της τύχης μας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στις 13 Αυγούστου, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Το tweet του Γιάνη Βαρουφάκη

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.