Ειδησεογραφικό site

Βαδίστε καλύτερα με μαύρη σοκολάτα

50

Της Μίνας Αγγελίνη

Φάτε μαύρη σοκολάτα για να βελτιώσετε το βάδισμά σας, συστήνουν στα άτομα τρίτης ηλικίας Ιταλοί επιστήμονες.

Οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα βάδισης λόγω προβλημάτων στις αρτηρίες μπορούν να διευκολύνουν τον εαυτό τους αλλά και να αυξήσουν την ταχύτητα βάδισης καταναλώνοντας απλώς μαύρη σοκολάτα.Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Σαπιένζα στη Ρώμη, με επικεφαλής τον καθηγητή Λορέντζο Λοφρέντο, υποστηρίζει ότι οι πάσχοντες από περιφερική αρτηριακή νόσο, όταν απολαμβάνουν το «μαύρο» πειρασμό, μπορούν να περπατήσουν για περισσότερη ώρα και να καλύψουν μεγαλύτερη απόσταση, συγκριτικά με άτομα που καταναλώνουν σοκολάτα γάλακτος.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο τους, οι πολυφαινόλες, που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες η μαύρη σοκολάτα εν αντιθέσει με τη γάλακτος, ενδεχομένως να είναι υπεύθυνες για τη βελτίωση αυτή.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα μπορούσαν να καταναλώσουν είτε μαύρη είτε σοκολάτα γάλακτος, και μετά από δύο ώρες να επαναλάβουν τη δοκιμασία αντοχής. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι η μαύρη σοκολάτα ήταν πιο ευεργετική σε σχέση με τη γάλακτος.

Περίπου ένα στα πέντε άτομα άνω των 70 ετών στις δυτικές χώρες πάσχει από περιφερική αρτηριακή νόσο, η οποία αποτελεί και παράγοντα κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.