Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: Συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης στην Κίνα επιτίθενται σε δημοσιογράφο του CNN

33

 

Μια ομάδα οργισμένων συγγενών των θυμάτων της έκρηξης στην πόλη Τιαντζίν της Κίνας επιτέθηκαν εναντίον του δημοσιογράφου του CNN, Will Ripley, την ώρα που εκείνος βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο της πόλης και έκανε live μετάδοση των γεγονότων από το κινητό του, μέσω skype.

Οι συγγενείς των τραυματιών έσπρωχναν τον δημοσιογράφο και του ζητούσαν να απομακρυνθεί από το νοσοκομείο, ενώ το CNN μετέδωσε ζωντανά το επεισόδιο, μέχρι που η μετάδοση διακόπηκε και η οθόνη έδειξε «μαύρο».

Αρχικά, το CNN  αναφέρθηκε στο περιστατικό κάνοντας λόγο για «αξιωματούχους της πόλης που εμπόδισαν τον δημοσιογράφο να κάνει την μετάδοση, μετά από την έκρηξη σε αποθήκη εκρηκτικών, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 44 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 500». Όμως, λίγο αργότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο άλλαξε την είδηση και μετέδωσε ότι ο Ripley δέχθηκε επίθεση από ομάδα εξοργισμένων συγγενών των τραυματιών και με λεζάντα: «Τα συναισθήματα είναι έντονα έξω από το νοσοκομείο, μετά τις δύο εκρήξεις στο εργοστάσιο στην Κίνα».

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο επεισόδιο στον λογαριασμό του στο Twitter και έγραψε: «Προφανώς τα συναισθήματα είναι έντονα μετά από μια φοβερή νύχτα στην Τιαντζίν», ενώ συμπλήρωσε ότι ο ίδιος είναι καλά, αλλά, οι άνθρωποι στην πόλη δεν είναι.

Όμως, τα κινεζικά social media παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα και τον ανταποκριτή του CNN. Το Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα, αλλά και σχετικό βίντεο, που ανέβηκε στο You Tube, κάνουν λόγο για έναν μη επαγγελματία δημοσιογράφο, που προσπαθούσε με ένα selfie stick και με το iPhone του να διεισδύσει στο νοσοκομείο και να καταγράψει εικόνες των τραυματιών.

Ο Andrew Jacobs, δημοσιογράφος των New York Times, έγραψε στα social media υπερασπιζόμενος τον συνάδελφό του, ότι όλη η είδηση είναι «κατασκευασμένη» από έναν και μόνο άνδρα, που συμπαραστεκόταν στον φίλο του που πενθούσε για την απώλεια ενός δικού του ανθρώπου. O Jacobs ισχυρίζεται ότι αυτός ο άνδρας πυροδότησε την οργή των υπόλοιπων συγγενών των τραυματιών εναντίον του δημοσιογράφου του CNN.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.