Ειδησεογραφικό site

Βίντεο: Η απίστευτη φιλία που «γεννήθηκε» απ’ την αγάπη

194

Πριν 20 χρόνια, ένα γιγάντιος κροκόδειλος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν αγρότη και κείτονταν ετοιμοθάνατος στις όχθες του ποταμού Παρασμίνα, στην Κόστα Ρίκα, μέχρι που συνέβη κάτι αναπάντεχο.

Ο Τσίτο Σέντεν, κάτοικος της περιοχής, βρήκε τον κροκόδειλο σε τραγική κατάσταση και αποφάσισε να τον βοηθήσει. Τον ονόμασε Πότσο και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στην ανάρρωσή του. «Ήθελα να νιώσει πως υπάρχει κάποιος που τον αγαπάει και δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι κακοί. Αγαπάω όλα τα ζώα και ιδιαίτερα όσα έχουν υποφέρει» ανέφερε ο Τσίτο στους «The Tico Times».

Όταν ο Πότσο ήταν καλύτερα, τον πήγε πίσω στο ποτάμι αλλά προς μεγάλη του έκπληξη τον βρήκε το επόμενο πρωί να κοιμάται στην βεράντα του! Έτσι με την άδεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τη βοήθεια ενός κτηνιάτρου, ο Τσίτο πέρασε 20 χρόνια φροντίζοντας τον Πότσο.

Τόσο οι επιστήμονες όσο και οι τουρίστες είχαν μείνει σαστισμένοι από αυτή την εξαιρετικά ασυνήθιστη φιλία. Για να φανταστείτε, όχι μόνο έπαιζαν και έκαναν μπάνιο μαζί, αλλά ο Πότσο έτρεχε στον Τσίτο κάθε φορά που φώναζε το όνομά του, καθόταν να του δίνει φιλάκια και έκλεινε τα μάτια του όταν τον χάιδευε! 

Το 2011, ο Πότσο πέθανε από φυσικά αίτια σε ηλικία 50 ετών και στην κηδεία του παρευρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι και θαυμαστές του. Παρά την στεναχώρια του, ο Τσίτο, συνεχίζει να μοιράζεται την ιστορία του, για να μάθουν όλοι το πόσο ξεχωριστό και παρεξηγημένο ζώο μπορεί να είναι ένας κροκόδειλος.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.