Ειδησεογραφικό site

Βέμπερ: Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση

26

Παρέμβαση για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά και την συνεδρίαση του Eurogroup έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitterο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κ. Βέμπερ υποστήριξε πως η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε ανεύθυνη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ η Ευρώπη έχτιζε γέφυρες και ήταν έτοιμη να βοηθήσει.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα του και το λαό του σε αυτήν την κατάσταση. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση”.

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έπρεπε να πει ψέματα στον λαό για το τι συνέβη, καθώς τόσο ο πρόεδρος Γιούνκερ όσο και το Eurogroup έκαναν μεγάλες παραχωρήσεις. «Για είναι επιτυχημένη η Ευρωζώνη απαιτείται αξιοπιστία και εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη. Η Ελλάδα κατέστρεψε την εμπιστοσύνη όλων των 18 εταίρων της, ενώ κάλεσε την ΕΚΤ και το Eurogroup να πράξουν το κάθε τι για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.