Ειδησεογραφικό site

Αφιέρωμα του CNN για τους “τουρίστες -κατασκόπους”

33

Αφιέρωμα στην πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για το μέτρο των τουριστών φοροκατασκόπων, έκανε το μεγάλο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ, Αμερικανός δημοσιογράφος του CNN ρωτά τουρίστες στην Αθήνα αν συμφωνούν με το μέτρο. “Είμαι σε διακοπές, θέλω να έχω καλές σχέσεις με τους Έλληνες που συναντώ, δεν θέλω να νομίζουν ότι τους κατασκοπεύω”, αναφέρει τουρίστρια.

Παρά την απροθυμία πολλών τουριστών να γίνουν φοροκατάσκοποι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν κάποιοι που βρήκαν θετικά στοιχεία στην ιδέα και μάλιστα προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν. “Νομίζω ότι η ιδέα της ελληνική κυβέρνησης για φοροκατασκόπους θα μπορούσε να είναι μία καλή ιδέα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Νομίζω ότι θα έκανα αυτή τη δουλειά”, αναφέρει τουρίστρια που ρωτήθηκε σχετικά από το CNN.

“Eξαρτάται από την περίπτωση. Αν βλέπεις κάποιον που είναι πολύ πλούσιος και δεν πληρώνει φόρους, εντάξει το καταλαβαίνω, πρέπει να πληρώσει και θα τον κατασκοπευσω”, σημειώνει άλλη τουρίστρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.