Ειδησεογραφικό site

Αστυνομικοί εμπλέκονται σε υπόθεση live μετάδοσης κακοποίησης ανηλίκων

47


Στον εντοπισμό πέντε ατόμων στην Ελλάδα – δύο εκ των οποίων αστυνομικοί -, οι οποίοι πλήρωναν για να δουν «ζωντανή» μετάδοση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δίωξης δύο εκ των εμπλεκομένων είναι αστυνομικοί οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Και οι πέντε εμπλεκόμενοι πραγματοποιούσαν πληρωμές μέσω της υπηρεσίας paypal, με σκοπό την παρακολούθηση live streaming υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες! Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών.

Παράλληλα υπάρχει και ένας ακόμη χρήστης, τα στοιχεία του οποίου παραπέμπουν σε κάποια εταιρείας με τη Δίωξη να μην έχει ακόμη προσδιορίσει τα ακριβή στοιχεία ταυτότητας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ειδοποίηση της Interpol στις ελληνικές αστυνομικές αρχές, ότι είχαν εντοπιστεί έξι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μετά από έρευνες  που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευτικά μέσα και συγκεκριμένα:

  •     τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 39χρονου
  •     ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 27χρονου
  •     ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 65χρονου
  •     ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι του 34χρονου και
  •     ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 26χρονου.

Στην ανακοίνωση της Δίωξης υπογραμμίζεται ακόμη ότι «στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ενώ αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.

Στις περιπτώσεις του 27χρονου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν».

Οι αρμόδιες αρχές σχημάτισαν δικογραφίες οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.