Ειδησεογραφικό site

Αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την πρώτη γραμμή οι Ουκρανοί

38

Σε μια κίνηση καλής θέλησης και αναγνώρισης της εκεχειρίας που υπεγράφη στις 15 Φεβρουαρίου, οι Ουκρανοί ξεκίνησαν την απόσυρση των δυνάμεών τους από την πρώτη γραμμή του μετώπου με τους φιλορώσους αντάρτες.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες, σύμφωνα με τις οποίες μεταφέρονται επτά ή οκτώ ομάδες πυροβολικού, ενώ υπήρχε ένα κομβόι με 30-40 αυτοκίνητα, τα οποία μετέφεραν το βαρύτερο οπλισμό.

Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν μία σαφή ένδειξη από πλευράς του Κιέβου, προκειμένου να φανερώσει τις προθέσεις του και να κάνει σεβαστή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από λίγες μέρες.

Η Ουκρανία εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιφυλακτική σχετικά με τη συμφωνία εκεχειρίας, καθώς την προηγούμενη φορά είχε υποστεί μία από τις μεγαλύτερες ήττες στη διάρκεια του πολέμου, όταν οι φιλορώσοι αντάρτες «έσπασαν» τη συμφωνία και επέφεραν καίριο πλήγμα στην εμπροσθοφυλακή των Ουκρανών.

Η κίνηση των τελευταίων θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως το δεύτερο θετικό βήμα της πρόσφατης εκεχειρίας, μετά την ανακοίνωση των φιλορώσων ότι αποσύρουν στρατεύματα από την πρώτη γραμμή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.