Ειδησεογραφικό site

Απαξία για τη ζωή η θανάσιμη καθυστέρηση

62

 

Μία 27χρονη γυναίκα που ζει στη Μεγάλη Βρετανία κατήγγειλε τη μοιραία καθυστέρηση ασθενοφόρου που στοίχισε τη ζωή του συζύγου της, με μία φωτογραφία, η οποία… ντροπιάζει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Independent, η Λίζα Μπονγκαουάνα, η οποία πριν ένα χρόνο έχασε και τον πατέρα της, καταγγέλλει πως παρότι κάλεσε ασθενοφόρο για τον 38χρονο σύζυγό της, ο οποίος παρουσίαζε έντονη αδιαθεσία, αυτό έφτασε πέντε ώρες αργότερα.

Ο άνδρας, που έχασε τη ζωή του από μηνιγγίτιδα, όπως συμπέραναν οι γιατροί, θα μπορούσε, σύμφωνα με την 27χρονη, να είχε σωθεί, αν έφτανε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν τελικά έφτασε το ασθενοφόρο, ο 38χρονος δεν ανταποκρινόταν και παρά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο και έπειτα από διήμερη μηχανική υποστήριξη, η 27χρονη συμφώνησε ο αγαπημένος της να αποσυνδεθεί.

Στο μεταξύ, η νεαρή γυναίκα είχε το κουράγιο να απαθανατίσει τον ετοιμοθάνατο σύζυγό της μέσα στο ασθενοφόρο, φωτογραφίζοντας τον με το κινητό τηλέφωνό της και στη συνέχεια ανήρτησε τη δραματική λήψη στο Διαδίκτυο καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την εγκληματική καθυστέρηση.

Μιλώντας στην Bristol Post δήλωσε: «Στην αρχή ο σύζυγός μου μιλούσε, έκανε ερωτήσεις. Μέχρι να έρθουν δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα. Ο σύζυγός μου ήταν η αδελφή ψυχή μου και ο καλύτερος φίλος μου που στάθηκε στο πλευρό μου στα καλά και τα άσχημα».

Η αρμόδια υπηρεσία South West Ambulance Service ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση και με ανακοίνωση στον Independent ανέφερε πως μετά την πρώτη κλήση της γυναίκας, στο σημείο εστάλη ένας γιατρός για να εξετάσει τον ασθενή. Για την πεντάωρη καθυστέρηση, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ισχυρίστηκε ότι εκείνη την ημέρα υπήρχαν πολλές κλήσεις, ενώ επισήμανε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Στο μεταξύ, η 27χρονη μέσω καμπάνιας στο GoFundMe προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την τέλεση της κηδείας του συζύγου της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.