Ειδησεογραφικό site

Απαισιόδοξος ο κύπριος ΥΠΟΙΚ για απόκτηση της λίστας Λαγκάρντ

42

Απαισιόδοξος παρουσιάζεται ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αναφορικά με την απόκτηση της λίστας Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι θα επαναληφθεί η διαδικασία μέσω της διπλωματικής οδού για την απόκτησή της.

Μιλώντας σήμερα στην επιτροπή ελέγχου της Βουλής, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν μέσω της διπλωματικής οδού για απόκτηση της λίστας.

Όπως είπε, ύστερα από συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών με το υπουργείο Εξωτερικών  ο κύπριος Πρέσβης στο Παρίσι είχε το Φεβρουάριο του 2013 συνάντηση με αρμόδιους του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών και έθεσε επίσημα αίτημα για παραλαβή του καταλόγου που τυχόν περιελάμβανε ονόματα κυπρίων πολιτών, όπου του έγινε υπόδειξη όπως ζητηθεί γραπτώς με επιστολή προς σε συγκεκριμένους αξιωματούχους του γαλλικού Υπουργείου οικονομικών.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η επιστολή απεστάλη το Μάρτιο του 2013 προς το γαλλικό Υπουργείο οικονομικών, για να προσθέσει ωστόσο πως «έκτοτε έγιναν υπενθυμίσεις, παρόλα αυτά δεν υπήρξε ποτέ ανταπόκριση από πλευράς των γαλλικών Αρχών».

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, έγινε προσπάθεια μέσω της διπλωματικής οδού και δεν απέδωσε, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι μέσω της επανάληψης μιας διαδικασίας θα εξασφαλίσουμε κάτι», είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι διαδικασίες για την απόκτηση της λίστας.

«Είμαστε έτοιμοι να το επιχειρήσουμε ξανά», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είναι αισιόδοξος για την έκβαση του εγχειρήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.