Ειδησεογραφικό site

ΑΝΕΛ: Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα – Συνεχίζεται η κόντρα Δ. Καμμένου με τη Χρυσοβελώνη

51

Ξαφνικός… εμφύλιος ξέσπασε στους ΑΝΕΛ μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ανάμεσα στην εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Μαρία Χρυσοβελώνη, και τον βουλευτή, Δημήτρη Καμμένου. Οι δυο τους είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο στον προαύλιο χώρο της Βουλής με αφορμή το… Άουσβιτς.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν από ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ στο Facebook όπου υπήρχε η φωτογραφία της πύλης του κολαστηρίου του Άουσβιτς και στη θέση του συνθήματος «Η εργασία απελευθερώνει» αναγραφόταν «Μένουμε Ευρώπη». Ανακοίνωση της κυρίας Χρυσοβελώνη φαίνεται πως εξόργισε τον βουλευτή.

kammenos menoume 2

Στην ανακοίνωση ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένου να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς με παραλλαγμένη την επιγραφή, είναι αμιγώς προσωπική ενέργεια». Και δήλωνε ότι «σε κάθε περίπτωση, δεν απηχεί τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Η κόντρα έφτασε στα άκρα όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ συνάντησε στα σκαλιά της Βουλής την εκπρόσωπο του κόμματός του και σύμφωνα με την ίδια κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, ζητώντας εξηγήσεις. Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

– Δ. Καμμένος: Να σου πω! Τι είναι αυτά που γράφεις; Ποια είσαι εσύ και τα γράφεις αυτά; Εκφράζεις το κόμμα; Είχες συνεννοηθεί με τον πρόεδρο πριν βγάλεις την ανακοίνωση; Τι έχεις κάνει εσύ για το κόμμα και για τα μνημόνια; Εχεις βολέψει όλους τους δικούς σου ανθρώπους και νομίζεις ότι αυτό είναι αντίσταση στα μνημόνια; Απάντησέ μου!

Ο βουλευτής μάλιστα ήταν φανερά εκνευρισμένος, με αποτέλεσμα να πιάσει την κυρία Χρυσοβελώνη από το πέτο του σακακιού της και να της φωνάζει: «Απάντησέ μου! Ποια νομίζεις ότι είσαι;». «Μην τολμήσεις και ξαναβάλεις το όνομά μου σε ανακοίνωσή σου!» την απείλησε ακόμη.

Σε εκείνο το σημείο η κυρία Χρυσοβελώνη του απάντησε ότι, αν δεν την αφήσει, θα φωνάξει τον φρούραρχο και σήκωσε το κινητό της τηλέφωνο.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο δύο άτομα της φρουράς της Βουλής, με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος να αποχωρήσει.

Η κυρία Χρυσοβελώνη, συνομιλώντας με βουλευτές, είπε: «Ό,τι έκανα, το έκανα κατ’ εντολή του προέδρου. Με περίμενε απ’ έξω και βγαίνοντας ήρθε με βίαιο τρόπο, προκλητικά απέναντί μου και μου είπε: «Άκου εδώ κοριτσάκι μου, δεν θα βγάζεις εσύ το όνομά μου έτσι. Άντε από δω πέρα που σε έχουμε και σε ταΐζουμε»».

Πρόσθεσε επίσης: «Μπορεί να έχει οποιοσδήποτε την οποιαδήποτε διαφωνία, αλλά θα μπορούσαμε να τα λύσουμε στα γραφεία των ΑΝΕΛ και όχι έξω στο προαύλιο, μπροστά στον κόσμο και τους βουλευτές».

Δημήτρης Καμμένος: Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ

Ο Δημήτρης Καμμένος με ανακοίνωσή του την Τετάρτη επιβεβαίωσε την αντιπαράθεση με την κυρία Χρυσοβελώνη την οποία χαρακτήρισε ως «έντονη συζήτηση» χωρίς πάντως να εξηγήσει γιατί η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ ζήτησε την προστασία της φρουράς του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια μιας «έντονης συζήτησης» με βουλευτή του ίδιου κόμματος.

Σήμερα, με ανάρτησή του στο Facebook έδωσε… συνέχεια στην κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ ανεβάζοντας στο προφίλ του το τραγούδι του Γιάννη: «Σιγά μην κλάψω» και σημειώνοντας με νόημα: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ».

Μαρία Χρυσοβελώνη: Δεν θέλω να δώσω συνέχεια

Από την πλευρά της, η κυρία Χρυσοβελώνη μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο έντονο επεισόδιο με τον κ. Καμμένο επαναλαμβάνοντας ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ «με άρπαξε από το πέτο και με ταρακούνησε» τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπήρξε χειροδικία.

Επίσης, χαρακτήρισε το περιστατικό «θλιβερό και ατυχές» και είπε ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια, καθώς η χώρα ζει «δραματικές στιγμές».

Η κυρία Χρυσοβελώνη μιλώντας στο protothema.gr για το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον βουλευτή στο προαύλιο της Βουλής, είπε: «Λυπάμαι που το φραστικό επεισόδιο εξελίχθηκε μπροστά σε δημοσιογράφους και βουλευτές άλλων κομμάτων. Είναι κυκλοθυμικός, οξύθυμος και βίαιος. Με έπιασε από το πέτο και μου φώναζε, ενώ γνωρίζει ότι είμαι εκπρόσωπος τύπου του κόμματος» δήλωσε η κυρία Χρυσοβελώνη η οποία παραδέχθηκε ότι έχει κρατήσει την – δια e-mail – αλληλογραφία με τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος της ζητάει να στείλει δελτίο τύπου στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους προκειμένου να διαχωρίσει τη θέση του κόμματος από τις απόψεις περί Άουσβιτς που έχει ο βουλευτής κ. Δημήτρης Καμμένος.

Η ίδια ομολόγησε, ότι δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη ανάρτηση και ενημερώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. «Μου τηλεφώνησε ενοχλημένος ο πρόεδρος και μου είπε: Τι συμβαίνει εκεί; τι είναι αυτά τα πράγματα; Έχουν ξεσηκωθεί όλοι οι Εβραίοι. Γράψε κάτι γρήγορα για να διαχωρίσουμε τη θέση μας ως κόμμα».

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι σχέσεις των δυο βουλευτών ήταν άψογες, μέχρι χθες που ξέσπασε ο μεταξύ τους καβγάς, στο προαύλιο της Βουλής.

«Με ενόχλησε που έγινε μπροστά σε τόσο κόσμο. Ακόμη δεν μου έχει ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του. Είναι δυνατόν να μου πει: Άντε, που σε έχουμε εδώ και σε ταΐζουμε» είπε η κυρία Χρυσοβελώνη η οποία, ανέφερε ότι δέχεται οδηγίες και εντολές μόνο από τον πρόεδρο του κόμματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.