Ειδησεογραφικό site

Ανδρέας Λοβέρδος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «H ΝΔ να ενημερώνει το ΠΑΣΟΚ – Είμαστε συγκυβέρνηση»

29

«Το ΠΑΣΟΚ έχει δίκιο, κάθε ενέργεια προϋποθέτει συνεννόηση και συνεργασία. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συνεργάσιμοι» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, παίρνοντας θέση στην ενδοκυβερνητική κόντρα που ξέσπασε με αφορμή το μισθολόγιο στο Δημόσιο.

«Όπου αυτό δε συμβαίνει, παράγονται άχρηστες τριβές ενώ έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο τρίμηνο μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρέπει να είμαστε σε απόλυτη συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε: «Συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ όχι από πολιτική επιλογή αλλά ως κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».

Για το ενδεχόμενο προεκλογικών και μετεκλογικών συνεργασιών του ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα, ο κ. Λοβέρδος απέκλεισε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κόψει κάθε γέφυρα για συνεργασία. Συνεργάζεσαι με αυτόν που έχει πρόθεση συνεργασίας και όχι με κάποιον ο οποίος δεν αποδέχεται τίποτε» υπογράμμισε.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε σχετική παρέμβαση και για το θέμα της κατάληψης στο κεντρικό κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας: «Σωστά ο κ. Φορτσάκης ανέλαβε πρωτοβουλία. Η εταιρεία δεν είναι για τη φύλαξη του πανεπιστημίου αλλά της Πρυτανείας, όπου πριν κάποια χρόνια καταστράφηκαν πίνακες. Ήταν μια επιβεβλημένη ενέργεια, για να μην ξαναγίνουν αυτά» είπε ο υπουργός παιδείας», ενώ σχετικά με τις χθεσινές καταγγελίες της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, χαρακτήρισε τον κ. Φορτσάκη «συνήγορο της κυβέρνησης» ο κ. Λοβέρδος σχολίασε: «Δεν ευσταθούν τα όσα είπε η κ. Κωνσταντοπούλου για τον κ. Φορτσάκη, η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη συνηγόρων. Η κυβέρνηση έχει ανάγκη από συνομιλητές».

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των ΙΕΚ στη χώρα που έχουν χρέη προς το δημόσιο ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε: «Υπάρχουν επιχειρηματίες στον τομέα της εκπαίδευσης που χρωστάνε 140 εκατομμύρια στο ΙΚΑ και συνεχίζουν να κάνουν διαφημίσεις στην τηλεόραση ενώ στέλνουν επιστολές στον πρωθυπουργό και βάλλουν εναντίον μου. Υπήρξε περίπτωση που κάποιος εμφάνισε τον καφετζή της σχολής του ως υπεύθυνο προκειμένου να αποφύγει τις ασφαλιστικές του εισφορές. Φεσώνουν το ΙΚΑ και με αυτά τα λεφτά κάνουν διαφήμιση στην τηλεόραση. Δηλαδή, το ΙΚΑ πληρώνει την τηλεοπτική τους καμπάνια. Δεν υποχωρώ πουθενά σ’ αυτό το θέμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.