Ειδησεογραφικό site

Αμετάπειστος ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρά στην ανακοίνωση του νέου κόμματος

148

Παρά τις έντονες πιέσεις από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και παράγοντες του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνει το νέο κόμμα το επόμενο 24ωρο.

Σε σύσκεψη που είχε λίγες ώρες πριν την τρίτη ψηφοφορία το μεσημέρι της Δευτέρας με στενούς του συνεργάτες κλείδωσαν τα τελευταία στοιχεία της υλοποίησης του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου. Το επόμενο 24ωρο αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κόμματρος της “Αλλαγής”

Μια σφιχτή ομάδα στελεχών στην οποία ξεχωρίζουν ο Δημήτρης Ρέππας, η Μαριλένα Κοππά, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Θάνος Μωραϊτης και ο Φίλιππος Σαχινίδης και στην οποία ρόλο συντονιστή θα έχει ο Γιώργος Ελενόπουλος “τρέχει” τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις που σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, θα γίνουν τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου με πλέον πιθανή ημερομηνία την μετεπομένη της Πρωτοχρονιάς (2 Ιανουαρίου)

Κορυφαίο ρόλο στην νέα προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου παίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίο μετακινείται από το Λασίθι στη Β’ Αθήνας και ο οποίος ως επικεφαλής της κίνησης των 75 έχει ουσιαστικά τελέσει όλο το προηγούμενο διάστημα τη λεγόμενη “αθόρυβη δουλειά” που δεν ήταν άλλη από την επανενεργοποίηση όλων των Παπανδρεϊκών πυρήνων σε τοπικές και περιφερειακές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της εκστρατείας ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ο πρώην Πρωθυπουργός όταν εξαγγείλει την νέα κίνηση στη συμπλήρωση των συνδυασμών και τη στελέχωση του νέου κόμματος.

Σημαντική είναι και η συμβολή του αδερφού του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκου, οι οποίος συσκέπτεται όλο αυτό το διάστημα πυρετωδώς έχοντας αναλάβει το κρίσιμο πόστο των νεολαίων αλλά και της προγραμματικής καμπάνια.

Ο Χρήστος Αηδόνης αναμένεται σύντομα να επισημοποιήσει την προσχώρηση του στο σχήμα του Γ. Παπανδρέου για το οποίο έχουν ήδη εκφράσει την θετική τους διάθεση ο Συμεών Κεδίκογλου και ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Πρόσωπο έκπληξη στην προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, μπορεί να είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου για συμμετοχή στην κίνησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται και η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χάρης Καστανίδης, ο Απόστολος Κατσιφάρας, ο Στέφανος Παραστατίδης (υιός του ανεξάρτητου Θ. Παραστατίδη) καθώς και η πρώην αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφος Μαρία Καρακλιού καθώς και με τον ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου.

Λαλιώτης: Χρέος να διαφυλάξουμε τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση υπέρ της ενότητας του ΠΑΣΟΚ έκανε με ανακοίνωσή του ο Κώστας Λαλιώτης.

Όλοι έχουμε χρέος, ιστορικό και πολιτικό, σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χώρα, την κοινωνία και τη δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, να διαφυλάξουμε την συνοχή και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και να διαμορφώσουμε μια αυτόνομη στρατηγική ώστε να μην είναι προσάρτημα κανενός» τονίζει ο κ. Λαλιώτης και επισημαίνει: «Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός «εμφύλιος» και μύρια, μοιραία λάθη».

Ραγκούσης: Δεν πρέπει να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος ο Γ. Παπανδρέου

Την πεποίθηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει «να μείνει ως έχει με πλήρη καθήκοντα» αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να θέσει τον εαυτό του στην κρίση του κινήματος σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών είναι διαφορετικό από αυτό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2012 εκφράζει ο πρώην Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, υποστήριξε ότι ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει «να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2012».

Πρόσθεσε δε ότι «σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Παπανδρέου δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος. Απεναντίας, θα πρέπει να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές».

Συμπλήρωσε ότι «αν ο κ. Βενιζέλος δεν κάνει το καθήκον του και αυτό που επιτάσσει η ευθύνη του και το συμφέρον της παράταξης, που έχει αναδείξει τον κ. Βενιζέλο από λέκτορα στο Πανεπιστήμιο σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τότε υπάρχει άλλη μια λύση. Αυτό που δεν θα θελήσει ενδεχομένως να κάνει ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να το κάνουν όλα τα εν ενεργεία στελέχη, βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Αν όλοι αυτοί δηλώσουν δημοσίως σήμερα ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και εφ’ όσον αυτό επιτάσσει τη λήψη της απόφασης, δηλαδή να πάει η λήψη της απόφασης στη βάση, στα μέλη του Κινήματος, με την εκλογή νέου ηγέτη είτε με την επαναβεβαίωση στον κ. Βενιζέλο να συνεχίσει να είναι ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, τότε πιστεύω ότι και πάλι ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να προχωρήσει».

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι «μετά τις εκλογές, να πάει το ΠΑΣΟΚ σε μια διαδικασία που θα περιλαμβάνει ένα συνέδριο, αλλά και εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση, στην οποία αν θέλει ας είναι ξανά και ο κ. Βενιζέλος υποψήφιος. Δεν υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, πιο απλή, πιο σύννομη καταστατικά και πιο ισχυρή, με την έννοια ότι αντλεί έρεισμα από το δικό μας πρόσφατο κομματικό παρελθόν, πρόταση που μπορεί να βγάλει το ΠΑΣΟΚ από το αδιέξοδο».

Ανέφερε ακόμη ότι «αν σήμερα που είναι τόσο κρίσιμες οι περιστάσεις αρνηθεί να κάνει το αυτονόητο και ο κ. Βενιζέλος και αν οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ αρνηθούν να κάνουν και αυτοί το αυτονόητο, δηλαδή να κάνουν αυτό που έκανε ο Παπανδρέου το 2007, τότε, με συγχωρείτε πολύ πια, αλλά και εγώ που δεν συμμετέχω στη σκέψη για την ίδρυση κόμματος του κ. Παπανδρέου, θα σας πω ότι εκεί πολύ αμφιβάλλω αν θα βρεθεί ένας να κατηγορήσει τον Παπανδρέου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.