Ειδησεογραφικό site

Αλλαγές στις τράπεζες: Λούκα Κατσέλη στην Εθνική, Ρουμελιώτης στο ΤΧΣ, τι πρότειναν στον Σάλλα

56

Επιδιώκοντας καλύτερο συντονισμό δράσης και ουσιαστικότερη συμβολή του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών που ελέγχονται μετοχικά από το Δημόσιο, καθώς και στο ΤΧΣ.

Μετά από συνεννόηση με τους μειοψηφούντες ιδιώτες μετόχους, σε θέσεις-κλειδιά τοποθετούνται έμπειροι τραπεζίτες, πρόσωπα χωρίς «κομματική ταυτότητα» και πολιτικές εξαρτήσεις, αποδεκτά από τις αγορές και τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους που έχουν τοποθετημένα σημαντικά κεφάλαια σε μετοχές ελληνικών τραπεζών.

Η Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και εσχάτως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να αναλάβει τη θέση της μη εκτελεστικής προέδρου στην Εθνική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Ζαννιά. Θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου στην Εθνική θα αναλάβει ο Γιώργος Μιχελής, που ήταν Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές για τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ προορίζεται ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος ήταν μέχρι πέρυσι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και εν συνεχεία ανέλαβε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς.

Λούκα ΚατσέληΠαναγιώτης ΡουμελιώτηςΜιχάλης Σάλλας

Από εκεί και έπειτα, επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς θα τεθούν ο Απόστολος Ταμβακάκης, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής και ο Άνθιμος Θωμόπουλος, εκτελεστικό μέλος ΔΣ και CEO της τράπεζας. Στον νυν πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα -ο οποίος συναντήθηκε την Δευτέρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη- προτάθηκε να παραμείνει ως επίτιμος πρόεδρος, εις αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς και της συμβολής του στην ανάπτυξη της τράπεζας και στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.