Ειδησεογραφικό site

Αισιόδοξος ο Τούρκος ΥΠΕΞ για λύση του Κυπριακού

36

Την αποφασιστικότητα και των δύο πλευρών στην Κύπρο για την διαδικασία επίλυσης του ζητήματος βλέπει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου και δήλωσε ικανοποιημένος.

Σε δηλώσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την λεγόμενη `υπουργό εξωτερικών` των κατεχομένων Εμινέ Τσολάκ ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην Κύπρο οι δύο πλευρές εργάζονται εντατικά παρά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι συζήτησαν λεπτομερώς την διαδικασία των διαπραγματεύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Η Τουρκία στηρίζει την διαδικασία των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση δίκαιης και μόνιμης λύσης. Επιθυμούμε να αξιοποιηθεί με καλό τρόπο το θετικό κλίμα που είδαμε στο νησί. Επιθυμούμε τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας με επιτάχυνση. Βλέπουμε αυτή την αποφασιστικότητα και στις δύο πλευρές και είμαστε ικανοποιημένοι», είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

Ανέφερε ακόμη ότι για πρώτη φορά στην Κύπρο παρά τους καλοκαιρινούς μήνες και οι δύο πλευρές εργάζονται εντατικά και σε αυτές τις εργασίες έχει διανυθεί σημαντική απόσταση. «Το γεγονός ότι κατά τις διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει να συζητούν ζητήματα τα οποία δεν συζητήθηκαν ποτέ προηγουμένως και σε αυτά τα ζητήματα έχει διανυθεί απόσταση αυξάνει τις ελπίδες μας», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως είπε, είναι σημαντικό η ΕΕ και όλες οι διεθνείς οργανώσεις, η διεθνής κοινότητα και ειδικότερα η Ελλάδα ως εγγυήτρια δύναμη να προσφέρει τη στήριξή της και αυτή η στήριξη να είναι ορατή.

«Στους Έλληνες φίλους μας διαβιβάζουμε κάθε φορά αυτές τις απόψεις μας. Στην Ελλάδα έχει ληφθεί απόφαση εκλογών, ελπίζω σύντομα να γίνουν οι εκλογές, να αναλάβει η νέα κυβέρνηση και να στηρίξει αυτή τη διαδικασία», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Για τις σχέσεις της Τουρκίας με τα κατεχόμενα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη της Άγκυρας με κάθε τρόπο, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα κατεχόμενα και πολιτικά και οικονομικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.